Ljajić: Predati potpisi za registraciju SDPS

Izvor: Blic, Tanjug, 01.Sep.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Predati potpisi za registraciju SDPS

Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić rekao je danas Tanjugu da je Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu smoupravu predato 11.500 potpisa, sa pratećom dokumentacijom, za registraciju nove stranke na čijem će čelu biti on - Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).



Ljajić je kazao da se radi na pripremi promocije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obeležja partije - logo, amblem, himna, zastava, a da će za petnaestak dana biti predstavljeni i neki njeni budući članovi. On je ranije za novembar najavio održavanje kongresa SDPS, kome će prisustvovati više od 5.000 delegata, kada će biti predstavljeno i kompletno rukovodstvo stranke.

Rukovođenje Sandžačkom demokratskom partijom, koja će ostati regionalna stranka sa svim svojim specifičnostima, Ljajić će prepustiti Rešadu Hodžiću, sadašnjem visokom funkcioneru te stranke. Ta regionalna stranka će imati sporazum o saradnji sa SDPS o zajedničkom delovanju i nastupu na izborima, a takve ugovore, kako je ranije Tanjugu rekao Ljajić, sa novom strankom će imati još neke uticajne regionalne političke organizacije. Za decembar je planirano da SDPS potpiše sporazum o strateškom partnerstvu sa Demokratskom strankom, sa kojom je dogovor postignut pre nego što je započeto osnivanje SDPS, budući da je reč o strankama slične političke provinijencije.

"Ciljna grupa SDPS su građani kojima će nova stranka ponuditi koncept svesti o dobru države i društva i svih koji u ovoj zemlji žive i u njoj žele da ostanu", kazao je Ljajić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.