Ljajić: Optimalno 15 ministarstava

Izvor: B92, 24.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Optimalno 15 ministarstava

Beograd -- Vlada Srbije uskoro će se izjasniti o tome da li će smanjiti broj ministarstava, rekao je ministar Rasim Ljajić i naglasio da je optimalan broj resora 15 do 16.

"Daleko je bolje i produktivnije za Vladu da ukoliko ne može da se ide na radikalno smanjenje, neka onda bar simbolično smanji broj resora. I to bi nešto značilo, jer bi se redukovao broj državnih sekretara, i tu bi se ostvarile značajne uštede", istakao je Ljajić u intervjuu za "Večernje novosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na konstataciju da je jedan od najvećih zagovornika smanjenja broja članova Cvetkovićevog kabineta, Ljajić je rekao da nije jedini, jer ima još zagovornika te ideje.

"Vlada bi tako na najbolji način demonstrirala odlučnost da ide ka maksimalnoj racionalizaciji", dodao je Ljajić.

Prema njegovoj oceni, optimalan broj je da Srbija ima 15 do 16 resora, ali se mora razmišljati i o promeni Ustava, jer Srbiji nije potreban parlament sa 250 poslanika.

"Smatram da je dovoljno da Skupština ima 150 poslanika", naglasio je Ljajić.

On je rekao da ne očekuje izbore do kraja godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.