Ljajić:Mere za spas najsiromašnijih

Izvor: B92, Tanjug, 07.Mar.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić:Mere za spas najsiromašnijih

Beograd -- Vlada sprema paket mera za spas i zaštitu najsiromašnijih građana, najavio je Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku.

On je u razgovoru za "Večernje novosti" poručio da ima delova zemlje koji pod teretom teškog beznađa i nemaštine, bukvalno nestaju. "Dok smo se godinama bavili visokom politikom, sela po istoku i jugu zemlje su nam se gasila. Nema prečeg zadatka za ovu državu nego da tim ljudima pomogne", naglasio je Ljajić.

"Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaplenjene imovine koja je stečena kriminalom, gledaćemo što više novca da preusmerimo siromašnima", pojasnio je on.

Teško je sada proceniti koliko će para konkretno biti odvojeno. Znamo da će se najviše iskoristiti za narodne kuhinje po srpskim gradovima. Izvesno je i da ćemo, dodao je on, u drugoj polovini godine osnovati i fond za pomoć porodicama sa invalidnom decom.

"Iz primera Grčke možemo da naučimo kako ne treba da radimo i ova vlada ide drugačijim putem. Znači, ne može da se potroši više nego što se proizvede, ne mogu da se povećavaju plate ako nema produktivnosti, ne može da se ima velika javna potrošnja", istakao je Ljajić.

On ne očekuje teže socijalne nemire, istakavši da je radni staž povezan za oko 60.000 radnika, a to će biti učinjeno tokom godine i za preduzeća privatizovana po starom modelu.

Sa velikom pažnjom pristupamo svima koji su ugroženi, a imamo i socijalni dijalog sa sindikatima, rekao je Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.