Ljajić: Definisana sporna pitanja sa Prištinom

Izvor: RTS, 18.Maj.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Definisana sporna pitanja sa Prištinom

Na tehničkim pregovorima u Briselu timovi Beograda i Prištine definisali ključna sporna pitanja u oblasti telekomunikacija, kaže Rasim Ljajić. Ministar trgovine i telekomunikacija naveo da je jedna od ključnih zahteva i to da "Telekom" dobije licencu za poslovanje na celoj teritoriji Kosova, a prištinska strana se tome protivi.

Tokom poslednjih tehničkih pregovora u Briselu timovi Beograda i Prištine definisali su ključna sporna pitanja u oblasti telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dogovorili se da razgovore nastave posle 22. maja, rekao je ministar spoljne, unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je u izjavi agenciji Beta precizirao da su na jučerašnjem sastanku u Briselu definisana ključna pitanja koja treba rešiti u oblasti mobilne, fiksne telefonije, kao i frekvencija, a kao posebno sporan izdvojio je zahtev Prištine da dobije novi pozivni telefonski broj.

"Ostalo je da obe strane definišu svoje zahteve, dostave dokumentaciju i predlože rešenja za sporna pitanja", kazao je Ljajić.

Ministar je naveo da je jedna od ključnih zahteva i to da "Telekom" dobije licencu za poslovanje na celoj teritoriji Kosova, a prištinska strana se tome protivi.

Ljajić je najavio da će se novi susret pregovaračkih timova za tehnička pitanja odžati posle 22. maja, nakon susreta dvojice premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Definisana sporna pitanja sa Prištinom

Izvor: RTS, 18.Maj.2013

Ključna sporna pitanja u oblasti telekomunikacija definisana na tehničkim pregovorima u Briselu, kaže ministar Rasim Ljajić. Ministar navodi i da Kosovo pozovni telefonski broj može da dobije samo tako što će Srbija zatražiti novi broj i ustupiti ga na privremeno korišćenje do konačnog rešenja....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.