Ljajić: Čekaju nas bolne reforme

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Čekaju nas bolne reforme

Beograd -- Lider SDSP Rasim Ljajić smatra da, nakon ubedljive pobede na izborima koalicije oko SNS, Aleksandra Vučića čeka ogromna odgovornost, ali i rizik.

Ljajić poručuje da više nema izgovora i da bolne reforme moraju da se sprovedu do kraja godine.

"Vučić ima neviđenu šansu da iskoristi ovakvu podršku. Rad parlamenta će biti efikasniji, jer će u njemu biti manje stranaka, dok će i sastav vlade biti drugačiji. Sve što nije urađeno, mora što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre da se uradi da bi građani već sledeće godine osetili konkretne rezultate", ocenio je Ljajić za "Nedeljnik".

On je naglasio da se pokazalo da je zajednički izlazak na izbore sa SNS bila najispravnija politička odluka njegove stranke.

"I da smo sami izašli na izbore i osvojili pet odsto glasova ništa ne bismo mogli da uradimo u ovoj novoj konstelaciji političkih snaga", naveo je Ljajić i podsetio da je i ranije govorio da će izbori 16. marta biti pravo čistilište.

Ljajić ocenjuje da je Vučić početno poverenje građana dobio zbog odlučne borbe protiv kriminala i korupcije i da je građanima ponudio izgubljenu nadu, naglasivši da se sa liderom naprednjaka "otvara nova perspektiva".

On je dodao i da su politički protivnici liste oko SNS loše prošli na izborima zbog dezorijentisanosti opozicije i njihove katastrofalne kampanje, u kojoj su se, kako navodi, "jedan dan nudili Vučiću, drugi dan ga kritikovali, a treći slali nejasne poruke".

"Ljudi su se opredeljivali - ako se već nude Vučiću, onda je bolje da glasamo za samog Vučića. A ako neće s Vučićem, onda je to bacanje glasova, i bolje je da glasam za SNS, jer je to najsigurnija opcija", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.