Ljajić: Bez zvanične ponuda za Telekom

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bez zvanične ponuda za "Telekom"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da nema nikakve znavične ponude za kupovinu "Telekoma". Budžetom za sledeću godinu predviđeno je 500 miliona dinara za 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, dodao je Ljajić.
Odgovarajući na pitanje novinara da li je stigla ponuda od američkog fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za kupovinu 20 odsto "Telekoma" i 20 odsto Komercijalne banke, Ljajić je rekao da Komercijalna banka nije u nadležnosti njegovog ministarstva, dok za Telekom zna samo da postoji zainteresovanost.

"Znam da postoji zainteresovanost tog fonda o kome se govori i znam da nema nikakve zvanične ponude. Da li će biti zvanične ponude zavisi od poslovnog interesa i Telekoma, s jedne strane, i fonda s druge strane. Osim zainteresovanosti ne postoji nijedna konkretna ponuda", rekao je Ljajić u Muzeju Jugoslavije.
List Danas objavio je da je američki investicioni fond "Ripplewood Advisors", preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dao ponudu za državne udele od po 20 posto u "Telekomu Srbije" i Komercijalnoj banci.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija  izjavio je da je budžetom za sledeću godinu predviđeno 500 miliona dinara za 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.
"Mi smo akciju ove godine morali da prekinemo na 100.000 vaučera dva i po meseca pre roka zbog velikog interesovanja i potražnje za vaučerima i nadam se da će i sledeće godine interesovanje biti veliko što će doprineti rastu domaćih turista i produžiti turističku sezonu, a to nam je posebno važno zbog pojedinih banjskih mesta koja imaju rupu u turističkoj godini", rekao je Ljajić.
Podvukao je da su besplatni vaučeri za odmor u Srbiji od ogromne važnosti za male privrednike, ali i za čitav srpski turizam.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.