Ljajić: 300 miliona dinara za invalide

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: 300 miliona dinara za invalide

Ministarstvo rada i socijalne politike planira da izdvoji iz budžeta 300 miliona dinara u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas u Užicu da je u budžetu tog ministarstva za 2009 godinu obezbeđeno oko 300.000.000 dinara za poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom.

Ljajić je izrazio nadu da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodatna sredstva za te potrebe biti obezbeđena od domaćih i stranih donatora.

Ministarstvo rada i socijalne politike, kako je najavio Ljajić, nastojaće da u oblasti zakonske regulative u prva tri meseca ove godine ratifikuje Konvenciju o pravu osoba sa invaliditetom, čime će se upotpuniti pravni okvir za unapređenje položaja tih osoba u Srbiji.

U zgradi koju koristi oko 200 članova Udruženja osoba sa celebralnom i dečijom paralizom i Udruženja distrofičara Užica, ministar Ljajić pustio je u rad hidraulični lift, u čiju je ugradnju utrošeno oko 2.000.000 dinara, što je bio zajednički projekat Ministarstva i grada Užica.

Ministar Ljajić posetio je u Užicu i osmočlanu porodicu Dragane Đoković, sa šestoro maloletne dece, i uručio joj deo nameštaja i kućne aparate za stan koji joj je dodelio grad Užice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ljajić: Sredstva za bolji život

Izvor: B92, 23.Jan.2009

Užice -- Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kaže da je obezbeđeno oko 300 miliona dinara za poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom... Ljajić je u Užicu rekao i da se nada da će dodatna sredstva za te potrebe biti obezbeđena od domahih i stranih donatora. Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.