LJAJIĆ:SRBIJA NE SME DA ODUSTANE OD EU

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ:SRBIJA NE SME DA ODUSTANE OD EU

Jeste nepravda što Srbija u ovom momentu nije dobila status kandidata ali ne treba sada da plačemo i sečemo vene, već moramo biti pragmatični, rekao je lider SDPS

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić poručio je danas da Srbija, iako nije dobila status kandidata, ne treba da odustane od svog evropskog puta, ali i da istovremeno mora da radi na unutrašnjim reformama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i ekonomskom razvoju.

"Nudila nam se trgovina - vi nama Rezoluciju 1244, mi vama kandidaturu 2011. godine, ali Srbija ne može da pristane na takvu trgovinu", istakao je Ljajić na konvenciji te stranke povodom dve godine postojanja, održanoj u novobeogradskoj Hali sportova.

"Jeste nepravda što Srbija u ovom momentu nije dobila status kandidata, samo je naša zemlja imala tretman da se u hodu menjaju usolovi, ali ne treba sada da plačemo i sečemo vene, već moramo biti pragmatični", rekao je lider SDPS.

Ljajić koji je i ministar rada i socijalne poltike kazao je da bi iako je odluka saveta EU vetar u leđa antievropskim snagama u zemlji, bilo pogrešno da Srbija odustane od evropskog puta zbog čega će SDPS i nadalje težiti evrointegracijama.

"Mi moramo sada da se okrenemo sebi, radimo na reformama i da se spremimo za ulazak u EU, ali to se verovatno neće desiti narednih 10 godina" naveo je on.

Ljajić je dodao i da bi bilo dobro da Srbija u martu dobije status kandidata, ali i da ne treba podizati euforiju i istakao da u Srbiji u ovom momentu ekonomija treba da bude prioriotet.

Lider SDPS smatra i da Srbija, kako bi ubrzala svoj evropski put, treba da što pre sprovede reforme i nastavi dijalog sa Prištinom u kome neće jednostrano stalno biti pod pritiskom.

Govoreći o Kosovu i Metohiji Ljajić je rekao da Srbija želi rešenje koje neće biti nametnuto, jer bi takvo rešenje uvek predstavljalo problem koji može, kako je ocenio, da eksplodira.

Ljajić je mišljenja da je o Kosovu i Metohiji potreban i unutrašnji dijalog, kao i sa Srbima na Kosovu, ali i da se insistira na rešenju za sever Kosova.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.