LJAJIĆ POSETIO SJENICU I NAJAVIO POMOĆ U OGREVU

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ POSETIO SJENICU I NAJAVIO POMOĆ U OGREVU

Vlada Srbije je donela odluku da se za 46 opština na teritoriji Srbije izdvoji 150 miliona dinara, a među tim opštinama su i Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, rekao ministar rada i socijalne politike

SJENICA - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić posetio je opštinu Sjenica, pozvao građane da se obrate centrima za socijalni rad radi nabavke ogreva, odeće, obuće i lekova i najavio pomoć od milion dinara najugroženijim staračkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << domaćinstvima za nabavku ogreva.

On je novinarima u Sjenici rekao da je došao da vidi kako funkcionišu socijalne službe u uslovima vanredne sitaucija koja je proglašena u celoj zemlji.

"Proglasili smo dežurstvo za sve službe u uslovima vanredne situacija. Želimo da te službe u ovim uslovima funkcionišu na najbolji mogući način i da budu dostupne tokom 24 sata", rekao je Ljajić.

On je kazao da je Vlada Srbije donela odluku da se za 46 opština na teritoriji Srbije izdvoji 150 miliona dinara i da su među tim opštinama i Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

Ugroženi stanovnici tih opština će dobiti službu za pomoć u kući, geronto-domaćice, koje će pomagati najugroženijima.

Ljajić je obećao da će najugroženijim staračkim domaćinstvima u Sjenici biti raspodeljeno ukupno milion dinara za nabavku ogreva, a da će Nova Varoš dobiti 500.000 dinara jer je, kako je rekao, tamo takođe teška situacija.

"Nažalost još je 60 naselja na području sjeničke opštine odsečeno od sveta", rekao je Ljajić, uputivši poziv nadležnim institucijama da povećaju broj mehanizacije kako bi putevi bili raščišćeni i do najudaljenijih pešterskih sela.

Predsednik sjeničke opštine Muriz Turković rekao je da je Sjenica najprivilegovanija opština u Srbiji, ali da to još nije dovoljno i zatražio od Ljajića da situaciju sa terena, u koju je danas imao prilike da se lično uveri, prenese direktoru Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoranu Drobnjaku.

"To je neophodno kako bi preduzeće za puteve Novi Pazar dobilo ovlašćenje da nam pomogne", rekao je Turković.

On je podsetio da je toj opštini do sada poklanjana velika pažnja, da joj je doprimljeno 30 tona nafte i pet miliona dinara pomoći, da su dolazili ministri.

"Sjenica je veliku pomoć imala od Vojske Srbije", rekao je Turković, dodavši da se ulažu nadljudski napori da se situacija stabilizuje, ali da ni sve to još nije dovoljno.

Turković je ukazao i da je na teritoriji Sjenice jutros temperatura iznosila minus 30 stepeni i da je tako od početka februara kada je u toj opštini proglašena vanredna situacija.

Ranije su Sjenicu posetili zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić u Sjenici

Izvor: RTS, 09.Feb.2012

Vlada će za pomoć ugroženim opštinama izdvojiti 150 miliona dinara, rekao ministar Rasim Ljajić obilazeći zavejanu opštinu Sjenica. Ljajić najavio i pomoć za nabavku ogreva. ..Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić najavio je da će Vlada za pomoć ugroženim opštinama izdvojiti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.