LJAJIĆ: OSNIVANJE BANU  DONOSI ŠTETU SANDŽAKU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ: OSNIVANJE BANU DONOSI ŠTETU SANDŽAKU

BEOGRAD - Ministar za rad i socijalnu politiku Srbije Rasim Ljajić rekao je da osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU) u političkom smislu može doneti samo štetu građanima Sandžaka.

"Ovakva vest može dodatno da naruši politički i svaki drugi imidž regiona", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu. LJajić, koji je i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, poručio je da država ne bi trebalo da odgovori represivnim merama jer bi, kako je rekao, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i hteli "oni koji ovo čine".

Prema njegovim rečima, odgovor države bi trebalo da bude unapređenje socijalno-ekonomskog položaja građana u Sandžaku. LJajić je BANU nazvao "virtualnom institucijom" od koje građani Sandžaka neće imati nikakve koristi, jer neće poboljšati kvalitet njihovog života. U Novom Pazaru juče je osnovana BANU, na inicijativu Muamera Zukorlića, glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji.

Članovi osnivačke skupštine su za predsednika BANU imenovali Ferida Muhića, dok je reis ul ulema Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafa Cerić imenovan za predsednika Senata. Zukorlić, koji je bio predsednik Inicijativnog odbora za osnivanje BANU, izabran je za generalnog sekretara akademije. Potpredsednici akademije su Dževad Jahić i Lamija Hadžiosmanović. BANU će imati dvojno sedište - neki organi će biti u Sarajevu, a neki u Novom Pazaru, a njen prostor delovanja biće Bosna i Hercegovina, Sandžak i bošnjačka dijaspora.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.