LDP: Beograd digao ruke od Sandžaka

Izvor: RTS, 16.Apr.2011, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Beograd digao ruke od Sandžaka

Obaveza Bošnjaka je velika i ozbiljna, uprkos animozitetu koji se u Srbiji gaji prema njima, rekao predsednik LDP-a Čedomir Jovanović u Novom Pazaru.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je u Novom Pazaru da je obaveza Bošnjaka u Srbiji velika i ozbiljna, ali i da je Beograd digao ruke od Sandžaka.

"Vaš glas više ne zaslužuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, jer su između Beograda i Novog Pazara podignuti zidovi, zbog interesa onih koji bi da narod uguraju u tor. Državni vrh je digao ruke od Sandžaka, prepustio ga agama i begovima i srednjem veku", rekao je Jovanović.

Predsednik LDP poručio je Bošnjacima da kandidati za koje su glasali ranije ne zaslužuju njihov glas na sledećim izborima.

Jovanović je rekao da je činjenica da se čak i pomen nekog bošnjačkog ili vojvođanskog interesa momentalno doživljava kao osporavanje interesa Srbije ili srpskog naroda.

"To je taj otrov koji su nam ubrizgali u životu. Verujte mi da je animozitet koji u Srbiji postoji među Vojvođanima jednak animozitetu koji postoji prema Bošnjacima ili koji je nekada postojao prema Albancima", rekao je Jovanović na izbornoj skupštini gradskog odbora LDP-a u Novom Pazaru.

Prema njegovima rečima, Bošnjaci moraju pomoći Srbiji da bude srećna zemlja, jer bez njih ona to ne može da bude.

"Ova energija je potrebna srbijanskom društvu i to je jedini ispravan odgovor na otrove koji su među nama", rekao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.