Ljajić: Nema trajnih mera za krizu

Izvor: B92, Tanjug, 01.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nema trajnih mera za krizu

Beograd -- Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, izjavio je da ne postoje trajne mere sa kojima bi Srbija mogla da izađe iz ekonomske krize.

Ljajić je rekao da će ekonomska kriza u Srbiji kulminirati na jesen i tada će najviše pogoditi najugroženije slojeve stanovništva, zbog čega je potreban široki konsenzus u društvu, a pogotovu između vlade, sindikata i opozicije.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljajić pred desetak istaknutih članova Demokatske stranke Srbije, i u prisustvu šefa ekonomskog tima DSS odgovarao je na tribini pod nazivom "Srbija i svetska ekonomska kriza", na pitanja zašto je Srbiju pogodila ekonomska kriza i zašto na to Vlada nije bila spremna.

Đorđe Mamula: "Kako objašnjavate da sve činjenice zvone na uzbunu, a vlada se ponaša kao da je to na nekoj drugoj planeti”?

Rasim Ljajić: "Zaista ne mogu da komentarišem razne izjave... Iskren da budem, malo je onih koji su predvideli efekte ekonomske krize”.

Prema rečima Nenada Popovića, člana ekonomskog saveta DSS-a Srbiju će najteži talas krize pogoditi na jesen.

"Čeka nas izuzetno teška jesen. Najmanje je tome doprineo ministar Ljajić, ali mislim da je Vlada Srbije sa zakašnjenjem reagovala na prve znake krize, a i mere koje je preduzela nisu bile adekvatne”, kaže Popović.

Ljajić je ocenio da Vlast pod hitno mora da nađe kompromis sa sindikatima i opozicijom kako bi izlaz iz krize bio što bezbolniji.

Na kraju tribine "Srbija i svetska ekonomska kriza" Popović je rekao da bi građani trebalo više da troše, a ne da štede, jer je ta mera kontra produktivna u trenucima kada je zemlja u krizi.

Ekonomisti koji su učestvovali na tribini, ocenjuju da će se Srbija tek početkom 2011. godine izvući iz finansijske krize.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Kriza će kulminirati na jesen

Izvor: Blic, 01.Maj.2009

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, izjavio je da ne postoje trajne mere sa kojima bi Srbija mogla da izađe iz ekonomske krize. Ljajić je rekao da će ekonomska kriza u Srbiji kulminirati na jesen i tada će najviše pogoditi najugroženije slojeve stanovništva, zbog čega je potreban...

Nastavak na Blic...

Ljajić: Kulminacija krize na jesen

Izvor: EMportal, 02.Maj.2009, 00:37

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da će ekonomska kriza u Srbiji kulminirati na jesen i tada će najviše pogoditi najugroženije slojeve stanovništva, zbog čega je potreban široki konsenzus u društvu, posebno između vlade, sindikata i opozicionih stranaka.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.