Kontrola uplate poreza i doprinosa

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola uplate poreza i doprinosa

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio da će država od 1. januara strogo kontrolisati uplatu poreza i doprinosa za zaposlene i da isplate zarada neće biti moguće bez izmirenja obaveza poslodavaca.

"Kratkoročna mera je da država to učini i u privatizovanim preduzećima, a potraživanja će namiriti oduzimanjem dela imovine tim firmama. Dugoročno te mere podrazumevaju kontrolu uplate poreza i doprinosa", rekao je Ljajić.

Dodao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << država "ne može večno da interveiše jer će bankrotirati", i da zato kontrola izmirenja obaveza poslodavaca prema zaposlenima mora biti uvedena.

Ljajić je u Gerontološkom centru u Subotici pustio u rad novu kuhinjsku pećnicu koja će omogućiti bržu pripremu hrane, vrednu dva miliona dinara.

Prema njegovim rečima ministarstvo na čijem je čelu, tokom ekonomske krize posebnu pažnju obratiće na potrebe osoba treće životne dobi, odnosno na staračka samačka seoska domaćinstva.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici Nenad Ivanišević izjavio je da je ta ustanova prva uvela novi sistem pripreme hrane, po posebnim recepturama koje je odobrio Zavod za zaštitu zdravlja.

On je rekao da je će nova proizvodna linija biti povezana sa magacinom i da će uticati na smanjenje potrošnje namirnica.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.