Izvor: B92, 11.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan poklonio medicinsku opremu

Kragujevac -- Vlada Japana poklonila je Zavodu za zbrinjavanje odraslih "Male Pčelice" u Kragujevcu medicinsku opremu vrednu oko 67 hiljada evra.

Ambasador Japana Tadaši Nagai u pratnji ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića uručio je donaciju u vidu medicinske opreme. U cilju poboljšanja socijalnih usluga i unapređenja zaštite koja se pruža duševno obolelim osobama na upotrebu je predato ambulantno vozilo, EEG i EKG aparti, sterilizator, aparat za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fizioterapiju i ultrazvuk.

Ministar Rasim Ljajić tom prilikom je upozorio da država mora da reaguje što su neki poslodavci iskoristili svetsku finansijsku krizu kako bi otpustili radnike.

"Angažovaćemo sve naše inspekcijske službe i vrlo aktivno ćemo se uključiti u rešavanje tog problema", izjavio je Ljajić u Kragujevcu. On je ukazao da će svetska ekonomska situacija imati uticaj i na Srbiju, ali i da će Vlada zbog toga preduzeti niz mera.

"Neke mere su i preduzete, kao što je apsolutna štednja i smanjenje javne potrošnje", rekao je Ljajić, koji u Kragujevcu, zajedno sa ambasadorom Japana Tadašijem Nagaijem, uručio donaciju Zavodu za zbrinjavanje odraslih.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.