Izabran investitor za fabriku u Lebanu

Izvor: JUGpress.com, 15.Jan.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran investitor za fabriku u Lebanu

LEBANE

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić rekao je danas da , zajedno sa ministrom trgovine i turizma  Rasimom Ljajićem u utorak putuje u Instanbul na ssatanaka sa potencijalnim investitorom koji će scoj proizvodni pogon otvoriti u pogonu fabrike Eksportekst u Lebanu.

“Mi ćemo na tom sastanku definisati namere I predloge investitora,  turske kompanije „Ormo“, rekao je Ilić.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je dodao da bi otvaranje takve fabrike mnogo značilo za Lebane i lebančane.

Sve ovo što radimo, infrastrukturu, zdravstvene, sportske I školske objekte,  nema punog  značenja ako ne otvorimo bar jednu fabriku”, rekao je Ilić.

“Verujem da ćemo, uz pomoć Vlade Srbije, u 2017. godini otvoriti taj pogon u Lebanu i to je ono na šta ćemo usmeriti svi svoju energiju”, rekao je Ilić.

On je objasnio I da se ova turska firma bavi proizvodnjom prediva, što je nekada radio i Eksportekst.

Kaže i da je planirano da zaposle od 350 do 500 radnika.

“Verujemo da će to biti novi početak za Lebane”, rekao je Ilić.

On je objasnio da je opština , uz pomoć Vlade Srbije , koja je prenela sredstva, uspela da kupi 15. maj Eksportekst fabriku iz stečaja.

“ Mi smo za mesec i po dana uspeli da process, koji je kod Agencije za stečaj trajao 10-12 godina završimo tako što smo fabriku kupili i preneli u vlasništvo opštine. I sad imamo nešto što možemo da ponudimo”, rekao je Ilić.

“Ovo je izuzetno veliki korak, već je odabran potencijalni investitor i s njim se vrlo ozbiljno razgovara. Na nama je da obezbdimo novac za rekonstrukciju objekta u koji će oni doći i nakon toga možemo očekivati da u Lebane, u kome,  da tako kažem, vlada mrak, zasvetli neka sijalica od 20 vati počne da škilji, da se nešto vidi. Da bi zasijalo svetlom od 200 vati potrebno je vreme i mislim da ćemo ga imati. Ja sam optimista i siguran sam da ćemo u 2017. godini uz pomoć Vlade Srbije otvoriti objekat u Lebanu u kome će početi da rade radnici. To je nešto što je najvažnije za sve nas i na šta ćemo usmeriti svu svoju energiju”, rekao je Ilić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.