Grupa za pomoć najugroženijima

Izvor: B92, 24.Jul.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa za pomoć najugroženijima

Beograd -- Vlada je usvojila zaključak o potrebi formiranja radne grupe za prevazilaženje problema u ostvarivanju prava zaposlenih tokom krize.

Radna grupa će u roku od 30 dana pripremiti mere koje će omogućiti efikasnu pomoć države najugroženijima u uslovima krize. Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić za B92 kaže da je cilj da se spreči dalja radikalizacija štrajkova.

"Problemi na koje smo naišli u mnogim štrajkovima i protestima i zahtevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnika, pokazali su da je to multisektorski posao i on mora biti formulisan kroz učešće više ministarstava. Važno je učešće ministarstava ekonomije, unutrašnjih poslova, kao i ministarstva pravde”, navodi Ljajić.

On objašnjava da je ovo najbolji način da se preventivno deluje i spreči dalja radikalizacija protesta i da se tamo gde postoji prostor izađe u susret zahtevima radnika.

Usvojena je i Strategija razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru u Republici Srbiji.

Kako je precizirano, ta strategija predstavlja plan za uspostavljanje i razvoj sveobuhvatnog i efikasnog sistema interne finansijske kontrole u javnom sektoru, sa ciljem dobrog upravljanja i zaštite javnih sredstava, bez obzira na njihov izvor, kao i radi usaglašavanja sa zahtevima za vođenje pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada osniva radnu grupu za pomoć najugroženijima u krizi

Izvor: EMportal, 23.Jul.2009, 18:00

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o potrebi obrazovanja radne grupe koja bi se bavila prevazilaženjem problema u ostvarivanju prava zaposlenih u uslovima ekonomske krize.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.