Ekonomija nije tema današnje sednice

Izvor: NaDlanu.com, 04.Jun.2013, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomija nije tema današnje sednice

Sednica Vlade Srbije počela jutros. Ministar Rasim Ljajić izjavio za B92 da je reč o redovnoj sednici i da nije ni trebalo da se raspravlja o ekonomskim merama.

Ljajić kaže da će se do kraja godine razgovarati o ekonomskim merama, ali tek u narednim nedeljama se može očekivati i njigovo usvajanje.Vlada je juče trebalo da raspravlja o stanju u ekonomiji, ali je ta sednica otkazana. U međuvremenu je zakazana >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << nova sednica. Ministri su se sastali oko 8 sati ujutru."Očekujem da ćemo u četvrtak o tome razgovarati. Neće tada biti mere usvojene, već to je početak procesa koj itreba da doveda da usaglasimo konačan paket mera", kaže Ljajić. "Suviše je ozbiljna situacija, ne možete lomiti koleno morate saslušati predloge svih koji su zainteresovani. To su sidikati, stručna javnost, ne možete tek tako predložiti ekonomske mere, i zato je bolje da napravimo duže konsultacije i doneseo prave mere, nego da donesemo brzo bez rezultata koji nam trebaju“, kaže Ljajić. Naime kako je agenciji Beta rečeno u Vladi Srbije, na sednici će se raspravljati o setu zakona iz oblasti obrazovanja. Isti izvor rekao je da nije bilo ni predviđeno da se na sednici raspravlja o ekonomskoj situaciji u zemlji. Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je jučerašnja sednica Vlade bila otkazana jer nije bilo vremena da se ona održi, kao i da nije ni bilo predviđeno da se na toj sednici donose ekonomske mere. Premijer je najavio i da će se nastaviti razgovori u vladajućoj koaliciji sa stručnjacima, o tome koje će naredne mere biti preduzete. On je naglasio da u stručnoj javnosti u Srbiji ne postoje jedinstvena mišljenja o merama koje treba preduzeti kako bi se smanjio budžetski deficit i da bi se izašlo iz ekonomske krize. "Vlada Srbije nije zid plača, pa da kukamo nad teškom situacijom i da ispada da smo došli do bankrota. To nije tačno", naglasio je Dačić. On je podsetio da je Srbija poslednjih 20 godina bila u teškoj situaciji, ali da, kad tada nije bankrotirala, neće ni sada. Podsetimo, sastanak trojice lidera vladajuće koalicije, Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića, održan je u nedelju, ali bez dogovora o strategiji ekonomskih rezova. Ministar poljoprivrede Goran Knežević je na sednici Skupštine Srbije prošlog četvrtka, na kojoj se razgovaralo o teškoj ekonomskoj situaciji u Srbiji, rekao, odgovarajući na pitanja poslanika, da se od ponedeljka mogu očekivati konkretne mere vlade o štednji.Izvor: B92, agencije

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Vlada u haosu

Izvor: Danas, 04.Jun.2013

Ministarka Verica Kalanović kaže da čim završi gostovanje u studiju RTS žuri na sednicu Vlade, koja je u toku, gde se razgovara o gorućem pitanju - ekonomiji. Ministar Rasim Ljajić koji minut uoči pomenute sednice kaže da ekonomska pitanja za sada nisu na dnevnom redu Vlade.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.