Izvor: B92, 15.Jan.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o vlasti u Prijepolju

Prijepolje -- Pet dana pre isteka zakonskog roka za konstituisanje Skupštine opštine, postignut je dogovor o formiranju lokalne vlasti u Prijepolju.

Dogovor su postigli predstavnici Sandžaške demokratske partije Rasima Ljajića, Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i Koalicije "Zajedno za bolje Prijepolje", koju čine Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpski pokret obnove i G17 plus. Sporazum će biti sproveden u dve faze.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvoj, kako bi se izbegao produžetak prinudne uprave, u petak, 16. januara po treći put će se nastaviti konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj bi trebalo da se izaberu predsednik SO, zamenik predsednika i sekretar Skupštine opštine.

Druga faza je planirana za narednu sedmicu kada bi se izabrali predsednik opštine, ostali funkcioneri, kao i članovi Opštinskog veća.

Po dogovoru sklopljenom između triju najjačih stranaka na ponovljenim novembarskim izborima, kandidat za predsednika opštine biće Dragoljub Zindović, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

SDP, SNS i koalicija "Za bolje Prijepolje" imaju ukupno 37 odbornika od 61 koliko je ukupno mesta u SO Prijepolje.

U opoziciji će biti Demokratska partija Sandžaka sa osam i SRS, SDA, LDP i koalicija DSS-NS sa po četiri odbornika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.