Direktor Inspektorata za rad optužuje Ljajića

Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Inspektorata za rad optužuje Ljajića

BEOGRAD - Dosadašnji direktor Inspektorata za rad Radovan Ristanović podneo je premijeru Mirku Cvetkoviću ostavku zbog, kako je naveo u obrazloženju, neaktivnosti u Ministarstvu rada i socijalne politike, u oblasti nadležnosti inspektorata.

U saopštenju koje je Ristanović dostavio agenciji Beta, navodi se da niz predloga koji su vezani za suzbijanje rada "na crno", kao i promene u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu nisu na pravi način prihvaćene, niti se po njima postupalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iako je o tome u više navrata obavešten i ministar rada Rasim Ljajić.

"Nisam saglasan sa nezakonitim partijskim nameštenjima na ključna mesta u Inspektoratu za rad, jer se na taj način dalje urušava ova značajna državna institucija, koja mora da ima daleko važniju funkciju, ulogu i odgovornost", naveo je Ristanović. On je, takođe, dostavio i pismo koje je poslao Ljajiću u kojem navodi da u prethodnih šest meseci nije komentarisao niti preduzimao mere da se reše problemi u toj oblasti, iako ga je Ristanović u više navrata, usmeno i pisano, obaveštavao o tome i slao mu predloge.

"Umesto rešavanja svih tih i drugih problema dešavale su se stvari sa kojima apsolutno nisam bio saglasan, što sam Vam i govorio. Na najodgovornije funkcije u Inspektoratu postavljali ste i bez mog znanja i bilo kakve konsultacije, a i uz moje protivljenje, partijska trčkarala i time ste ozbiljno, pored ostalog, ruinirali ovu značajnu državnu instituciju", naveo je on u pismu Ljajiću.

Ristanović je Ljajića obavestio da je podneo ostavku Vladi Srbije jer ne želi da preuzima odgovornost za dalje urušavanje te institucije. "Posebno ne pristajem na interesno-partijski kabadahiluk, kojem je izložena ova institucija i ja kao direktor lično. U tom pogledu, ne prihvatam ni naručene formalističke marifetluke, u koje se pokušava uvući moje ime od strane Vaših saradnika i Službe za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije", naveo je on u pismu Ljajiću.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.