Bramerc sa Ljajićem i sa Vukčevićem (VIDEO)

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc sa Ljajićem i sa Vukčevićem (VIDEO)

Serija sastanaka Glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca tokom radne posete Beogradu, počeo je susretom sa Rasimom Ljajićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom a zatim sa Vladimirom Vukčevićem, srpskim tužiocem za ratne zločine. Slede sastanak sa članovima Akcionog tima, a posetu Bramerc završava sastankom sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc počeo je jutros seriju sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Beogradu susretom sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, a zatim razgovarao i sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vučevićem.

Bramerc boravi u radnoj poseti Beogradu, a očekuje se da će u centru pažnje razgovora biti koraci koji se preduzimanju na lociranju i hapšenju haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića, saradnja Srbije sa haškim tužilaštvom, ali i istraga o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.

Vukčević je izjavio u nedelju da je od poslednje posete Bramerca Srbiji učinjeno dosta na potrazi za preostalom dvojicom haških begunaca, ali da je, nažalost, malo toga vidljivo: "Vidljiv će biti tek rezultat, a rezultat su Ratko Mladić i Goran Hadžić u Hagu. Dok to ne završimo, bićemo taoci te dvojice ljudi."

Vladimir Vukčević, o temama razgovora sa Seržom Bramercom

Prema njegovim rečima, tužilaštvo, bezbednosne službe, Akcioni tim za hapšenje i lociranje haških begunaca, na čijem je takodje čelu, i svi koji su uključeni u potragu za beguncima, čine sve što je u njihovoj moći da se oni nadju u Hagu.

Vladimir Vukčević o koordiniranju akcija i neophodnom hapšenju Mladića i Hadžića

Bramerc će se u Beogradu sastati u sa članovima Akcionog tima, a posetu će završiti susretom sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.