2015 Land Rover Discovery Sport, premijera sportskog modela novog člana porodice

Izvor: Moto.rs, 03.Sep.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2015 Land Rover Discovery Sport, premijera sportskog modela novog člana porodice

Land Rover je zvaničnim putem predstavio 2015 Discovery Sport model. Ovaj model je viđen u vidu preview-a kao Discovery Vision koncept, pri čemu Discovery Sport karakteriše sličan dizajn na koji je u značajnoj meri uticao Range Rover Evoque.

Sličnosti mogu da odbiju pojedine potencijalne kupce, ali Discovery ima rešetku sa dve prečage, LED svetla >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << za maglu kao i C stub pod većim nagibom. Crossover takođe karakteriše akustični laminirnai vetrobran, ventilacioni otvori u okviru prednjih blatobrana odnosno zadnjih ploča.

Više pozicionirane varijante će takođe dobiti ksenonska svetla sa integrisanim LED svetlima za dnevnu vožnju. Enterijer ovog modela je malo oskudniji ali ga karakteriše muti funkcionalni upravljač , sjajni crni ukrasi i metalik detalji.

Vozilo poseduje analogne brojčanike kao i informaciono zabavni sistem sa 8“ ekranom. Crossover karakteriše 60/40 podeljena zadnja klupa. Oni koji trebaju više prostora za putnike mogu da poruke opciono verziju sa tri reda sedišta koja se sklapa u pod.

Od opcija enterijera od viših klasa dostupan je kožni tapacirung, dvozonski klima uređaj kao i zvučni sistem sa deset zvučnika. Ovaj model će u Evropi biti dostupan sa 2.2L SD4 turbodizel motorom koji razvija 190ks snage.

On može da bude uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom ili novom devetostepenom automatskom transmisijom.

Kupci u SAD će moći da se odluče za turbopunjeni 2.0L motor sa četiri cilindara koji razvija 240ks snage i 338Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je povezan sa devetostepenom transmisijom i nudi sistem pogona na sva četiri točka.

Vozilo je bazirano na laganoj karoseriji koja koristi čelik visoke jačine i aluminijum. Poklopac motora, krov, prednji blatobrani i poklopac prtljažnika su izrađeni od aluminijuma radi smanjenja mase vozila.

Uprkos tome što nije možda na prvi pogled namenjen kretanju van puteva Land Rover Discovery poseduje pristojan klirens od 212mm i može bez problema da svlada uspone do 45 stepeni.

foto © Land Rover

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi kompaktni Land Rover: Discovery Sport

Izvor: B92, 03.Sep.2014

Kada je u aprilu na sajmu automobila u Njujorku izložio novi koncept Discovery Vision, Land Rover je najavio da će taj automobil poslužiti kao osnova za nekoliko budućih modela iz porodice Discovery. Prvi od njih, Discovery Sport, imaće svetsku premijeru na pariskom auto-salonu...Land Rover nastavlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.