Troicki požurio ka Nadalu!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki požurio ka Nadalu!

U prvom kolu Vimbldona, naš as deklasirao je Nedovjesova. Slede Bedene ili Štepanek, pa...

Viktor Troicki, koji se naigrao mečeva na travi ovog proleća uoči Vimbldona, bio je siguran u prvom kolu trećeg gren slema i bez mnogo problema izbacio Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova.

Igralo se u četiri seta – 6:1, 6:4, 3:6, 6:3.

Troicki se u prvom gemu na susretu suočio sa dve brejk lopte za 123. tenisera sveta i onda bez problema, sjajnim servisima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dogurao do sredine trećeg seta (6:1, 6:4, 3:3), kada nije iskoristio svoje dve brejk lopte, a što nije on – jeste rival, pa je Nedovjesov smanjio na 2:1.

Međutim, taj brejk za vođstvo od 3:5 u trećem setu ostao je jedini koji je Kazahstanac napravio protiv 22. nosioca do samog finiša meča. Gubitak seta nije uzdrmao Troickog, koji je u četvrtom imao vođstvo od 4:1, tada je dopustio rivalu da se vrati na 4:3, ali potom napravio brzi "ribrejk", poveo 5:3 i onda glatko dovšio posao za svega sat i 46 minuta tenisa.

Toliko povremeno traju mečevi u dva seta, a Troicki je za 106 minuta odigrao duel u četiri (23, 28, 28 i 27 minuta po setu).

Naredni rival našem teniseru, koji se uoči Vimbldona vratio među 25 najboljih plasmanima u finale Štutgarta (poraz od Rafaela Nadala) i polufinala Kvinsa (poraz od Endija Mareja), biće pobednik meča Aleš Bedene – Radek Štepanek. Ukoliko Viktor opravda ulogu favorita u 2. kolu, verovatno će se u 3. sastati sa (10) Nadalom, koji je ranije u utorak u tri seta izbacio Tomaša Belućija – 6:4, 6:2, 6:4.

U muškom singlu, prvo kolo prošao je i (1) Novak Đoković, dok su Janko Tipsarević i Dušan Lajović ispali u ponedeljak prvog dana takmičenja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.