Šok: Nadal odustao od prvog turnira sezone

Izvor: Mondo, 02.Jan.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok: Nadal odustao od prvog turnira sezone

Španac se povukao sa turnira u Brizbejnu neposredno pre početka

Rafael Nadal trebalo je da bude prvi nosilac na turniru u Brizbejnu, ali je neposredno pre prvog meča saopštio organizatorima da neće nastupiti.

Treći teniser sveta bio je primoran da odustane zbog problema sa butinom.

"Želeo sam da igram, ali preporuke lekara su bile da ako rizikujem u Brizbejnu mogu da izgubim šansu da nastupim na Australijam Openu", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nadal.

Španac je pred start nove sezone nastupio na egzibiciji u Abu Dabiju i to posle višemesečne pauze. On je zbog problema sa kolenom predao meč polufinala US Opena Huanu Martinu del Potru, a onda propustio turnire u Šangaju i Pekingu, kao i završnicu sezone osmorice najboljih u Londonu.

U Abu Dabiju odigrao je samo jedan meč protiv Kevina Andersona i izgubio.

"Nisam 100 odsto spreman. U pitanju je mali problem, koji može postati veliki", rekao je Španac, koji je u prvom meču u Brizbejnu trebalo da odmeri snage sa Žo-Vilfredom Congom.

Nadal je dodao da veruje da će biti potpuno fit za prvi grend slem sezone, Australijan Open, koji startuje 14. januara u Melburnu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.