Šangaj: Dimitrov uzeo set, ali je Nadal u polufinalu

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šangaj: Dimitrov uzeo set, ali je Nadal u polufinalu

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Grigora Dimitrova u polufinalu ATP turnira u Šangaju rezultatom 2:1 (6:4, 6:7, 6:3). Trenutni rezultat u međusobnim duelima je 11:1 za Španca.

Tokom prvog seta i Nadal i Dimitrov su bili ubedljivi tokom svojih servis gemova. Samo u drugom gemu Dimitrov je imao jednu brejk loptu. Došao je deveti gem, Španac je propustio tri brejk lopte, ali je ipak uspeo da oduzme >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << servis protivniku - na kraju 6:4 za Nadala.

U drugom setu igrači su ponovo bili sigurni u svojim servis gemovima i ušlo se u taj-brejk. Dimitrov je izgubio već prvi poen na svoj servis i u jednom trenutku Nadal je bio na tri poena od prolaska u polufinale. Međutim, tada je Dimitrov osvojio pet vezanih poena i izjednačio rezultat.

Bugarin je i u treći set ušao sa velikom energijom, uspevao da stigne veoma teške lopte, pravio špage po terenu, ali nije odoleo prvom teniseru sveta. Bio je šesti gem kada je Nadal preokrenuo tok gema, a zatim i oduzeo servis rivalu.

Na kraju je došao do pobede i plasmana u peto polufinale Masters serije 1.000 u tekućoj sezoni.

U polufinalu turnira u Šangaju Rafael Nadal igraće protiv Marina Čilića, koji je prethodno savladao Ramosa Vinjolasa rezultatom 2:0.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.