Rafa nije trebalo da kaže to za Novaka

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 13:41

"Rafa nije trebalo da kaže to za Novaka"

Rafael Nadal planira povratak na teren u 2024. godini, ali jedna njegova izjava nedavno, privukla je pažnju.

Španac se u intervjuu za Movistar osvrnuo i na trku za najveći broj grend slem titula u kojoj on ima 22, a Novak Đoković 24 trofeja.

Rafa je u tom razgovoru rekao da "bi Novak trebalo da bude frustriran" jer sve sve preživljavao intenzivnije proteklih godina.

"Ja nisam frustriran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz prostog razloga, jer verujem da sam u granicama mogućnosti uradio sve da stvari idu što bezbolnije po mene. Novak bi trebalo da bude frustriran jer on sve preživljava intenzivnije i zato je najbolji", rekao je Nadal.

Teniski analitičar Hil Gros je u jednom podkastu upitan za ovu izjavu Nadala, on smatra da to nije bilo u redu od strane španskog tenisera.

"Taj poslednji deo izjave je trebalo da bude izostavljen jer on ne bi trebalo da govori u Novakovo ime. To je nešto što je Na Novaku da sam kaže i možda je i istina, možda nije, ali nije na Rafi da kaže, 'ovako bi Novak se Novak osećao da se to dogodilo'. Zar ne?", upitao je Gros.

On ipak dodaje da je svestan da španski teniser nije imao loše namere.

"Mislim da su emocije i neka ogorčenost kod ljudi kada pričaju o ovim izjavama potpuno nepotrebni, imajući u vidi činjenicu da ako je to što je Rafa rekao za Novaka istina, to nije strašna stvar. Iskreno, to ne bi trebalo shvatiti kao uvredu ili bilo šta šokantno", zaključio je Gros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.