Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 00:44

Rafa Nadal: Nekada pobediš, nekada izgubiš…

Igrač koji se bolje prilagodi uslovima na terenu, zaslužuje pobedu. Nema dileme da je (Novak Đoković) zaslužio da pobedi, rekao je Rafael Nadal posle četiri sata dugog meča sa Novakom Đokovićem u polufinalu Roland Garosa.
"Sport je takav. Nekada pobediš, nekada izgubiš. Trudio sam se da dam sve od sebe", rekao je španski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teniser, ističući da je propustio veliku šansu da dobije treći set.

"Posle sam napravio dvostruku servis grešku, promašio lak volej u taj.brejku. Ali, bilo je zaista ludačkih poena. Umor je takođe imao uticaj", rekao je Rafael Nadal.
"Bio je to dobar meč. Dao sam sve od sebe, ali nije bio moj dan", ocenio je Nadal.
Španac je, komentarišući uslove na terenu, rekao je da su Đokovićevi top-spinovi visoko odskakali na početku meča, dok je vreme bilo toplo, ali da su kako se teren hladio odskakali sve niže i niže.
"Ali to nema veze. Igrač koji se bolje prilagodi uslovima zaslužuje da pobedi. Nema dileme da je zaslužio pobedu", rekao je Nadal, ocenjujući da je teško pobediti igrača koji "lopte hvata nisko" ukoliko uspe da se namesti za udarac.
"U protivnom, postaje veoma teško", rekao je Rafa, zahvalivši se, istovremeno, publici na stadionu Filip Šatrije na podršci koju su mu pružali tokom meča.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.