Oduševljenje u Monaku, Nadal u 100. finalu!

Izvor: B92, 16.Apr.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševljenje u Monaku, Nadal u 100. finalu!

Rafael Nadal plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, što će mu biti 100. meč za titulu u karijeri.

Osmostruki uzastopni šampion turnira u Kneževini savladao je u finalu pre finala Endija Marija posle preokreta, sa 2:6, 6:4, 6:2.

Nadal je 25. međusobni duel sa Britancem dobio posle skoro tročasovne borbe, a u finalu čeka Gaela Monfisa, koji je deklasirao Žo-Vilfreda Congu 6:1, 6:3.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Španac je treći put u nizu zaustavio Marija u polufinalu Monaka, a u nedelju će igrati deseti put za titulu. Jedini poraz doživeo je u poslednjem nastupu 2013. od Novaka Đokovića.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav ishod meča, jer je Mari dominirao u svim segmentima igre, pre svega bio je izuzetno agresivan i produktivan u napadima, te je sa dva brejka dobio prvi set.

Međutim, već na startu drugog Nadal mu oduzima servis, koji Mari ekspresno vraća i nagoveštava put ka pobedi, ali je Španac značajno podigao svoj nivo igre te u sedmom gemu opet stigao do brejka.

Opet je Britanac imao šansu da uzvrati, ali se Nadal ovaj put odbranio te izjednačio u setovima. To je prelomilo meč, Mari potpuno gubi koncentraciju, ali pre svega agresivnost, pa Španac preuzima kontrolu.

Odmah pravi brejk, bez problema osvaja gemove na svoj servis, oduzima još jedan rivalov, te stiže do servisa za meč. Tek tada se opet budi Mari i spasva četiri meč lopte, preokreće i dolazi do dve šanse da se vrati u igru, ali ih ne koristi, pa Nadal dobija meč i odlazi u finale.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nadal savladao Mareja, plasirao se finale Mastersa u Monte Karlu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2016

MONTE Karlo - Rafael Nadal plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, poslije dvogodišnjeg odsustva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.