Obavljen žreb za turnir u Majamiju

Izvor: B92, 24.Mar.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavljen žreb za turnir u Majamiju

Novak Đoković igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera ili kvalifikanta u drugom kolu ATP turnira u Majamiju koji počinje u sredu.

Za razliku od turnira u Indijan Velsu, Đoković je ovog puta u delu žreba u kojem je i drugi teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, pa tek u finalu može da se sastane sa Rafaelom Nadalom. Novak je prošle godine ispao već na startu turnira od Kevina Andersona, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa će sada imati odličnu priliku da sakupi dosta ATP poena.

Mogući protivnici trećeg tenisera sveta u četvrtfinalu su Žo Vilfred Conga i Žil Simon. Pored Đokovića, još dva srpska tenisera našla su se u glavnom žrebu turnira u Majamiju. Viktor Troicki se u prvom kolu sastaje sa Francuzom Nikolasom Devliderom, a ukoliko njega prođe, sledeći protivnik biće mu 14. kosturaš Argentinac David Nalbandijan.

U istom delu žreba je i treći teniser Srbije Janko Tipsarević. On se u prvoj rundi sastaje sa Argentincem Hoseom Akasusom, a u eventualnom drugom kolu čeka ga 30. nosilac Austrijanac Jirgen Melcer.

Što se ženskog dela žreba tiče, treća teniserka sveta i treća nositeljka u Majamiju Jelena Janković u prvom kolu je slobodna, a u drugom igra sa pobednicom meča Žizela Dulko (Argentina) – Ludres Lino Dominges (Španija).

Finalistkinja turnira u Indijan Velsu Ana Ivanović postavljena je za sedmog favorita turnira. Ana je u prvom kolu slobodna, a u drugom igra protiv Rumunke Sorane Kirstee ili kvalifikantkinje.

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od četiri i po miliona dolara. Pobednica će dobiti 700 hiljada, a pobednik 605 hiljada i 500.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oporavak na plažama u Majamiju

Izvor: Blic, 24.Mar.2009

Najbolji teniseri sveta iz Indijan Velsa preselili su se u Majami gde sutra počinje turnir istog nagradnog fonda, devet miliona dolara u obe konkurencije. Srbiju će na Floridi predstavljati Novak Đoković, Jelena Janković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić u dublu, kao i Ana Ivanović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.