Nadal posle skoro pet sati dobio rivala u 1/8 finala

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 18:31

Nadal posle skoro pet sati dobio rivala u 1/8 finala

Adrijan Manarino plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je u Melburnu savladao ruskog igrača Aslana Karaceva – 3:1 (7:6, 6:7, 7:5, 6:4).

Meč između Karaceva i Manarina, 15. i 69. tenisera sveta završio se u 2.32 posle ponoći po lokalnom vremenu, a ukupno je trajao četiri sata i 38 minuta.

U prvom setu oba tenisera su čuvala svoj servis, a Francuz je taj-brek dobio rezultatom 7:4.

Brejka nije bilo ni u drugom setu sve do 11. gema, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do prednosti dolazi Karacev.

Ruski igrač u sledećem gemu nije iskoristio dve vezane set lopte, pa je i drugi deo igre otišao u taj-brejk, koji Karacev dobija sa 7:4.

Od četvrtog do sedmog gema trećeg seta viđena su četiri uzastopna brejka, po dva na obe strane, a Karacev je ispustio prednost od 4:2.

U nastavku Manarino ključni brejk pravi u 11. gemu i dolazi do novog vođstva u setovima.

Brejk u petom gemu četvrtog seta bio je dovoljan Manarinu za istorijski plasman među 16 najboljih na turniru u Melburnu.

On će u narednoj rundi igrati protiv petog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala, koji je ranije danas posle četiri seta pobedio Rusa Karena Hačanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.