Nadal: Lagao bih da sam rekao da nisam brinuo

Izvor: B92, 22.Apr.2021, 10:18

Nadal: Lagao bih da sam rekao da nisam brinuo

Rafael Nadal nastavio je da se muči i u Barseloni.

Na jednom od omiljenih turnira, na kojem je čak 11 puta bio šampion, tek posle preokreta u tri seta pobedio je Belorusa Iliju Ivašku – 3:6, 6:2, 6:4.

Bik sa Majorke" je van svog pika forme, što je i sam priznao ono što se videlo još u Monte Karlu.

"Posle elimninacije u Monte Karlu ovaj meč je težak. Naišao sam na upornog igrača, koji je pružio vrlo dobar nivo tenisa. Otvorio sam loše, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a onda sam u drugom setu počeo da igram kako bi trebalo. Najvažnije je da sam pobedio", počeo je Nadal.

Španac je objasnio i šta mu je prošlo kroz glavu nakon gubitka prvog seta.

"Lagao bih ako bih rekao da nisam brinuo tada, ali sam istovremeno razmišljao kako da promenim dinamiku meča. Više sam razmišljao da budem agresivniji, sa drugim intezitetom, nego se više igram u tom delu, što sam i učinio. Nije bilo savršeno, ali sam promenio tok i zato odneo pobedu".

Ne krije da mu je cilj da se što bolje spremi za Rolan Garos.

"Nisam previše daleko, ali moram svakodnevno da radim. Nadam se da ću brzo doći do svog najboljeg nivoa", završio je Nadal.

Nadalov naredni protivnik u Barseloni biće Japanac Kei Nišikori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.