Nadal: Čeka me duel sa najboljim

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Čeka me duel sa najboljim

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je svestan da će igrati protiv najboljeg na svetu u polufinalu Rolan Garosa, kada ga čeka duel sa Novakom Đokovićem.

Nadal je do polufinala došao pobedom nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom sa 6:2, 6:3, 6:1, dok je Đoković slavio protiv Tomija Hasa iz Nemačke sa 6:3, 7:6, 7:5.

Znam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da me očekuje duel protiv najboljeg igrača na svetu. Znam da već duže vreme niže sjajne rezultate, ali ću se ja truditi da igram svoju igru, da nađem ritam i odigram najbolji mogući meč. Samo tako imam šanse protiv njega. Pokušaću, to jedino mogu“, rekao je Nadal.

Poslednji put Đoković i Nadal su se sastali na Mastersu u Monte Karlu, kada je srpski teniser slavio posle velike borbe u dva seta.

Svaki meč je poseban. Imao sam dosta šansi u tom meču, ali kada ne iskoristite šanse koje vam se pruže, u velikom problemu ste. Mislim da sam odigrao odličan drugi set, ali je jedina negativna stvar što ga nisam osvojio. Ali, sada smo na Rolan Garosu, ne u Monte Karlu. Osećaj na ovim terenima je drugačiji. Znam da će Novak odigrati dobro, on je ipak najbolji igrač današnjice“, naglasio je Nadal.

Nadal je istakao da je svestan da ga očekuje težak posao protiv Novaka, ali da mu je cilj ostao nepromenjen, a to je osma titula na Rolan garosu.

Nema veze da li je sa druge strane mreže Novak, Federer, Ferer ili Conga. Došao sam ovde da osvojim titulu, a protivnik zaista nije važan. Voleo bih da protiv sebe imam lakšeg protivnika, ali u pitanju je Novak, znam da će biti teško, ali ću dati sve od sebe. To je najbitnije“, istakao je Španac, „Igrati protiv Novaka je veliki izazov, ali i zadovoljstvo u isto vreme, zato što on igrače stavlja u takvu poziciju da moraju da napreduju stalno. Pošto sam dugo bio odsutan, ovaj meč će za mene biti prilika da pokažem da imam šansu protiv njega“.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.