Đoković: Samo sam prebacivao lopticu; Nadal: Hvala ti, Nole!

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Apr.2012, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Samo sam prebacivao lopticu; Nadal: Hvala ti, Nole!

Jedna serija je nastavljena, a drugoj je došao kraj. Rafael Nadal je trijumfom protiv Novaka Đokovića u finalu Monte Karla stigao do osmog vezanog trofeja u Kneževini. Istovremeno je prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza u finalima od srpskog asa i poboljšao međusobni skor na 17:14.
Đoković je čestitao protivniku:
Rafa je veliki šampion, imao je sjajnu nedelju i čestitam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << mu na tituli. Zadovoljan sam što sam došao do finala. Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira, imam mnogo prijatelja koji me podržavaju. Nadam se da se vidimo i sledeće godine.
Sigurno je da je na Novakovo bledo izdanje uticala i smrt dede Vladimira, ali Srbin nije tražio izgovor.
Ne želim ni na koji način da umanjim Rafinu pobedu. Bio je bolji i zasluženo je trijumfovao. Sa druge strane, nisam imao dovoljno energije. Pshički sam se ispraznio, igrao sam dobro na celom turniru, a u finalu sam imao loš dan. Za pobedu nad Rafom trebala mi je dodatna snaga, koju nisam imao.
Nole je u Monte Karlu zaradio novih 600 poena (s obzirom da prošle godine nije igrao) i još više učvrstio prvo mesto na ATP listi. Sada ima 3.555 bodova više od Nadala (13.270:9.715). To praktično znači da je Srbin do Vimbldona osigurao vodeće mesto na Turu. Đokoviću je ovo bio osmi poraz u 19 finala na mastersima 1.000.
– Rafa uvek odlično igra na šljaci. Igrao je koliko mu je bilo potrebno za pobedu. Napravio sam dosta neiznuđenih grešaka. Nisam bio prisutan. Nadal je imao inicijativu u prvom setu, napravio brejk i to je bilo dovoljno. Nisam ga naterao da igra svom snagom. Bio sam tu samo da prebacujem lopticu – izjavio je srpski as.
Španac je sa druge strane blistao od sreće. Mnogo više od titule mu sigurno znači činjenica da je posle godinu i po dana uspeo da dobije Đokovića:
Hvala ti Nole, što si mi omogućio da posle sedam poraza konačno osvojim titulu – rekao je Nadal uz široki osmeh: – Ovo je moj omiljeni turnir. Stvarno se osećam odlično.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.