Alkaras: Nisam novi Nadal, nego broj 4

Izvor: B92, 31.Avg.2022, 01:06

Alkaras: Nisam novi Nadal, nego broj 4

Španski teniser Karlos Alkaras pričao je o pritisku koji ima zbog poređenja sa starijim kolegom Rafaelom Nadalom.

Otkako je počeo da se probija u svetu profesionalnog tenisa, javnost Alkarasa naziva novim Nadalom.

"Mogao bih reći da je to mali pritisak, ali trudim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da ne razmišljam o tome. Ne smatram sebe sledećim. Ja sam sad četvrti igrač sveta. Ja sam tip igrača koji razmišlja o ovom trenutku, ne o sledećoj generaciji ili sledećem igraču. Borim se sa najboljim igračima sveta na najvećim turnirima. Trudim se da uživam u ovim trenucima, da igram najbolje, na najboljim stadionima sveta. Jednostavno da uživam", rekao je Alkaras.

On se plasirao u drugo kolo US Opena nakon što mu je Argentinac Sebastijan Baes predao pri vođstvu Alkarasa 7:5, 7:5, 2:0.

"Srećan sam što sam prošao dalje. Bio je veoma, veoma težak meč, užasan na kraju. Bili su teški uslovi, velika vlažnost. Bila je velika vrućina, srećan sam igrom i prolaskom dalje".

U uslovima u kakvim su teniseri igrali u Njujorku, izdržljivost je važnija od tehnike.

"Iskreno, iznenadio sam sebe. Nisam očekivao da će biti toliko teški uslovi. Ali moraš da se izboriš, da budeš agresivan, da središ poene. Moraš biti vrlo, vrlo koncentrisan na udarce, poene, trenutke. Biti agresivniji".

Alkaras će u drugoj rundi igrati sa Federikom Korijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Alkaras: Nisam novi Nadal, nego broj četiri

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2022

​Španski teniser Karlos Alkaras pričao je o pritisku koji ima zbog poređenja sa starijim kolegom Rafaelom Nadalom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.