Nacionalni stadion ponovo aktuelan

Izvor: Sportske.net, 09.Okt.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni stadion ponovo aktuelan

Manje od 24 sata nakon što je fudbalska reprezentacija ostvarila pobedu nad Albanijom ponovo je pokrenuto pitanje izgradnje "Nacionalnog stadiona" za koji je potrebno izdvojiti oko 250 miliona evra.

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak je ostvarila tek treću pobedu na gostujućem terenu od momenta kada je kormilo nacionalnog tima napustio Radomir Antić.

U periodu od prethodne četiri godine Srbija je slavila na gostovanjima Severnoj Irskoj i Velsu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trijumf nad Albanijom imao je poseban značaj zbog čega je u Staru Pazovu danas došao i premijer Srbije.

Sastanak predsednika Valde i fudbalera bio je prilika da se postavi jedno od krucijalnih pitanja koje se tiče izgradnje "Nacionalnog stadiona".

Nemanja Matić je bio taj koji je predsednika Vlade upitao za datum početka izgradnje "Nacionalnog stadiona", a premijer mu je otkrio da je Republika Srbija spremna da uđe u projekat sa 150 miliona evra.

"Ne znam da li može da se preuredi Zvezdin ili Partizanov stadion, ali tu bi bilo svađe. Tih 150 miliona bi bilo dobro trošenje novca i nisu bačene pare. FSS mora da spremi rešenje" rekao je Aleksandar Vučić.

U razgovoru sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije premijer je zatražio objašnjenje vezano za donacije FIFA i UEFA, odnosno ukupnu količinu novca potrebnu da se realizuje jedan takav kapitalni projekat.

Dobro je poznato da u Srbiji trenutno samo stadion Partizana ispunjava zahteve UEFA za odigravanje reprezentativnih utakmica na najvišem nivou, dok one nešto manje zahtevnije mogu da se igraju u na novosadskom "Karađorđu".

Rekonstrukcija naših najvećih stadiona odavno nije opcija kada je "Nacionalni stadion" u pitanju pa nam ostaje da verujemo da će Srbija konačno dobiti jedan novi fudbalski objekat na kojem bi reprezentacija igrala svoje utakmice.

Poznato je da bi takvo zdanje moralo da ima kapacitet od najmanje 50.000 mesta a izvesno je da bi onda na njemu Partizan ili Crvena zvezda mogli da igraju svoje međunarodne mečeve do trenutka izgradnje novih ili rekonstrukcije postojećih stadiona.
Pogledaj vesti o: Radomir Antić

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.