Antić: Francuze napadamo sa osmehom

Izvor: Blic, Beta, 02.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Francuze napadamo sa osmehom

Reprezentativci su ponovo došli u Beograd sa osmehom na licu, što je najvažniji detalj koji mi daje razlog da verujem da ćemo veliku utakmicu pred nama završiti na pravi način, rekao je Radomir Antić, selektor Srbije, nakon okupljanja „orlova" u Sportskom centru u Kovilovu.

Crveni će 9. septembra na „Marakani" (21 čas, TV prenos na RTS) igrati utakmicu decenije protiv Francuza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može da odredi konačan raspored u grupi 7 – ko će direktno na Mondijal, a ko u baraž.

Koliko su u srpskom timu ozbiljno shvatili duel sa „galskim petlovima" najbolje govori podatak da će selektor Antić u subotu prisustvovati utakmici između Francuske i Rumunije u Parizu.

- Ta ideja postoji, želim da pogledam na delu našeg narednog rivala. Videćemo kako će teći rad ovde u Kovilovu, pa ćemo do kraja nedelje doneti konačnu odluku, ali kako sada stvari stoje - prisustvovaću tom meču.

Posle utakmice Francuska - Rumunija (5. septembar) mnoge stvari u našoj grupi biće jasnije.

- Nikada se nismo bavili kalkulacijama, pa nećemo ni sada. Činjenica je, međutim, da taj susret može da odredi tabelu naše grupe. Francuzima je neophodna pobeda, Rumuni su vratili teoretsku šansu da se domognu baraža, ali mi ćemo ostati dosledni u nameri da se isključivo bavimo našim timom. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, iskustvo, talenat i zavisimo isključivo od naše igre. Protivnik jeste veliki i zato zaslužuje da se prostudira svaki detalj vezan za naš međusobni duel.

Selektor Antić je zadovoljan formom koju su reprezentativci pokazali na startu prvenstva, ali i ne beži od činjenice da prvi golman Vladimir Stojković još nema klub, kao i da nije branio gotovo celo leto izuzev na gostovanju u Južnoj Africi.

- Situacija sa Stojkovićem jeste naša realnost i ne tražim nikakva opravdanja. Imamo pred nama osam dana, pojačaćemo mu rad i videti kako će odgovoriti na naše zahteve. On će verovatno imati specijalan tretman tokom priprema. Na kraju, svi koji izađu na travu „Marakane" imaju samo jednu obavezu, a to je da protiv Francuske pruže maksimum. Dobro je što je Nemanja Vidić posle pauze zbog povrede imao takmičarske mečeve i povratak na teren je bio veoma dobar, Dejan Stanković je standardan tokom čitavog pripremnog perioda i na startu sezone. Zaista je dobar, pravi kapiten.

Dobri rezultati Srbije u kvalifikacijama za Mondijal mobilisali su navijače koji su deset dana pre susreta sa Francuskom razgrabili sve ulaznice.

- Zadovoljan sam što osećam podršku i mnogo je lepo sve ovo što se dešava. To nikako ne znači da sa mog mesta bežim od odgovornosti, ali i očekujem od svih pomoć da se na najbolji način pripremimo za meč sa Francuskom.

Tošić: Evra me je zamolio da ne ulazim u igru

Zoran Tošić strpljivo čeka priliku da zaigra u Mančester junajtedu, a sjajna partija protiv Južne Afrike najveći utisak je ostavila na njegovog saigrača Patrisa Evru, reprezentativca Francuske.

- Razgovarao sam s njim po povratku iz Pretorije i u šali me je zamolio da ne ulazim ni slučajno u igru protiv Francuza jer bi smo u nekim segmentima igre mogli da se nađemo i lice u lice. „Trikolori" nemaju izbora jer moraju da pobede i nas i Rumune, ali jedino u šta ne bismo smeli da sumnjamo jeste njihovo samopouzdanje - ocenjuje Tošić.

Ivica Dragutinović otkriva igru Francuza

Benzemu sele na klupu


Ivica Dragutinović, fudbaler Sevilje, vodio je pravi psihološki rat sa saigračima Žilijenom Eskudeom i Sebastijanom Skilaćijem, reprezentativcima Francuske, jer su uporno jedni od drugih pokušavali da izvuku korisnu informaciju. U poslednje vreme je zavladala tišina, ali popularni Drago iznosi neke zanimljive zaključke.

- Eskude i Skilaći su ranije više pričali, pa sam zaključio da najviše vole da igraju u sistemu 4-4-2. Bilo je govora i o tome da Karim Benzema najverovatnije neće početi utakmicu u Beogradu, ali zaista ne mogu da potvrdim da li Francuzi igraju neke igrice ili on zaista nije prvi izbor selektora Rajmona Domeneka – kaže Dragutinović.

Francuska štampa tvrdi da će napadač Tuluza Andre Pjer Žinjak biti džoker „trikolora" u Beogradu.

- Ne veruje da će Domenek u tako važnom meču rizikovati sa novim igračima, pa čak i ako je Žinjak u dobroj formi. Mislim da će protiv nas ipak izvesti proverene snage. Svi smo svesni da su Francuzi možda najbolja evropska reprezentacija, ali i da ne deluju kao moćan tim. Veliko pitanje je i sa kakvim će raspoloženjem „petlovi" doputovati u Beograd, s obzirom da pre nas igraju sa Rumunima.

Ivica Dragutinović je na simboličan način pritiskanjem dugmeta na satu na Trgu Republike označio odbrojavanje pred najvažniji sportski događaj godine.

Ovo je još jedna u nizu akcija Kompanije „Delta sport" i brenda „Najki" u okviru kampanje „Srce na teren".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.