Ukrao Sezana ostao bez stana

Izvor: Mondo, 04.Mar.2013, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrao "Sezana" ostao bez stana

Lopovu optuženom da je ukrao sliku Pola Sezana privremeno oduzet stan.

Rašku Mladenoviću (37) iz Čačka optuženom za krađu slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku", vrednosti 100 miliona evra, privremeno je oduzet stan u centru Čačka, javili su danas lokalni mediji.

Stan od 85 kvadratnih metara je, zbog sumnje da je reč o imovini stečenoj kriminalom, preuzela Direkcija za oduzetu imovinu do donošenja odluke suda o trajnom oduzimanju.

Sud >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je odbio zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal da Mladenoviću bude oduzet i stan od 56 kvadratnih metara u Beogradu.

Mladenović je prošle nedelje na suđenju priznao da je 2008. Godine učestvovao u krađi četiri slike iz muzeja u Cirihu, među kojima je bilo i Sezanovo delo, koje je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala našla aprila 2012. godine u Beogradu.

Mladenović je tada uhapšen u trećoj smeni u pekari u kojoj je bio zaposlen.

(Beta, Foto: Ilustracija, Guliver/Getty images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mediji: Elezović sakrio imovinu od države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2013, 09:45

NOVI SAD -..Predsednik Izvršnog odbora (IO) Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović sakrio je od države imovinu vrednu 80.000 evra koju nije prijavio u imovinskoj karti Agenciji za borbu protiv korupcije, piše današnji Kurir...Pozivajući se na Elezovićeve komšije, list navodi da je prilikom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.