Ugljanin ponovo o autonomiji Sandžaka

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin ponovo o autonomiji Sandžaka

Bošnjačko nacionalno veće obeležilo je danas godišnjicu referenduma o autonomiji dela Raške oblasti, koju tamošnje većinsko bošnjačko stanovništvo naziva Sandžak, a predsednik tog veća, Sulejman Ugljanin, ponovo je pokušao da internacionalizuje tu temu pozivom Briselu da, kako kaže, uvaži tada izraženu želju većine Bošnjaka.

Prema tvrdnjama BNV, naime, tokom dvodnevnog izjašnjavanja, 25. do 27. oktobra 1991. godine građani iz svih sandžačkih gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i opština izjašnjavali su se odgovarajući na pitanje: Da li ste za potpunu, političku i teritorijalnu autonomiju Sandžaka sa pravom priključenja jednoj od suverenih republika? BNV tvrdi da se za autonomiju izjasnilo 183.302 upisanih glasača ili 98,85 odsto.

Na posebnoj sednici tim povodom Ugljanin, bivši ministar i lider SDA Sandžaka, koja je u opoziciji na nivou države, a na vlasti u jednom broju sandžačkih opština, rekao je kako je  nezadovoljan statusom bosnjačke manjine u Srbiji.

On je ponovio tvrdnju da aktuelni Akcioni plan za manjine dostavljen EU nije legitiman, jer ne sadrži interese i zahteve Bošnjaka, te traži njegovu reviziju.

Ugljanin je ponudio pomoć BNV-a Srbiji na njenom evropskom putu kako bi, kako je rekao, postala moderna pravna država, što danas nije.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.