Kragujevački zonaši domaćini ovog vikenda

Izvor: KGsport.info, 20.Sep.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački zonaši domaćini ovog vikenda

Podmlađeni tim Šumadije 1903 igra sigurno na Bubnju, ali i u gostima osvaja bodove bez poraza

Ovog vikenda igraju se utakmice 5. kola Šumadijsko-raške zone. Prvi put na veštačkoj travi pomoćnog terena stadiona „Čika Dača“ ekipa Sušice dočekaće u subotu od 15.30 časova Trepču iz Kosovske Mitrovice, dok će istom terminu Šumadija 1903 na Bubnju ugostiti ekipu Novog Pazara 1928. Dan kasnije, u nedelju, takođe od 15.30 časova, Vodojaža je domaćin Realu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << iz Podunavaca.
Predstavnici Kragujevca u novoformiranoj zoni uspešno su počeli ovu sezonu. Šumadija 1903 i Sušica, posle četiri odigrana kola, još uvek su bez poraza, dok je Vodojaža samo jednom izgubila bodove, i to na svom terenu od Goča iz Vrnjačke Banje. Zahvaljujući odličnim rezultatima na startu sezone, sva tri kragujevačka zonaša trenutno se nalaze u gornjem delu tabele. Šumadija 1903 zauzima treće mesto sa deset osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Sloga iz Kraljeva, odnosno dva boda manje od vodeće Gruže, koja je jedina ostvarila stoprocentni učinak. Vodojaža ima bod manje od Šumadije i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji, dok je Sušica sa osam bodova na šestoj poziciji.
U prethodnom kolu kragujevački zonaši su se vratili u Kragujevac bez poraza i sa sedam osvojenih bodova. Sušica je slavila u Vrnjačkoj Banji, u susretu sa Gočom (3:1), Vodojaža je pobedila Trepču u Kosovskoj Mitrovici (2:1), dok je Šumadija 1903 u Raški odigrala bez golova sa Banetom i prekinula niz od tri uzastopne pobede.
Kragujevački zonaši imaju šanse da nastave uspešnu seriju rezultata uz podršku domaćih navijača. Sušičani zbog požara u svlačionicama ne mogu da koriste svoj stadion, ali su im u pomoć pritekli ovdašnji klubovi Vodojaža i Radnički 1923. Posle poraza od Goča u Grošnici, Sušičani će u subotu sa početkom u 15,30 časova ugostiti Trepču na prvom pomoćnom terenu sa veštačkom travom na „Čika Dači“.
U isto vreme, na drugom kraju grada Šumadija 1903 će na Bubnju biti domaćin novajliji Novom Pazaru 1928, gde će pokušati da zabeleži četvrtu pobedu u sezoni. Izabranici trenera Slobodana Staševića iz dva susreta pred svojim navijačima zabeležili su dve pobede, uz pet datih i bez primljenog gola. Ako se ovome doda činjenica da je zonaš sa Bubnja pobedio i u Toponici sa 1:0 i u Raški u prethodnom kolu odigrao bez golova, može se pohvaliti da je jedina ekipa u zoni u dosadašnjem toku takmičenja bez primljenog pogotka i šest postignutih golova.
Vodojaža svoje utakmice kao domaćin tradicionalno igra nedeljom. U 5. kolu Šumadijsko-raške zone, posle ubedljive pobede u Kupu FSGKG protiv Srbije iz Ilićeva (6:0) u sredu, Grošničani dočekuju ekipu Reala iz Podunavaca kod Kraljeva, koja je takođe novajlija u ligi i zna da pobedi i u gostima, što je najbolje na svojoj koži osetila Trepča. Međutim, Grošničani obećavaju dobru igru i da im se neće ponoviti neefikasnost kao protiv Goča, pa treba očekivati treću pobedu Vodojaže.
Ako je suditi prema trenutnom plasmanu na tabeli, najlakši posao očekuje Sušicu u duelu sa pretposlednjom ekipom na tabeli Trepčom, koja je još bez pobede, ali ulogu favorita mora da dokaže na terenu, kao i ostala dva kragujevačka zonaša.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Raška,   Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.