Izlio se Ibar u Kraljevu, odron na Ibarskoj

Izvor: Mondo, 09.Nov.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlio se Ibar u Kraljevu, odron na Ibarskoj

Reka Ibar je, usled velikih padavina, izašla iz korita od Raške prema Kraljevu zbog čega su poplavljeni sportski tereni na obali te reke.

Foto: Tanjug, Alem Rovčanin

Zbog odrona na Ibarskoj magistrali u mestu Žarče kod Ušća, obustavljen je saobraćaj jednom trakom, rečeno je danas agenciji Beta

Kako je Beti rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović, putari rade na raščišćavanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

UPOZORENJE: Crveni meteoalarm u Srbiji!

Kočović je rekao da su putari noćas intervenisali i u Polumiru, gde je takođe došlo do odrona kamenja na Ibarsku magistralu, koji je tokom noći uklonjen, kao i da je do odrona u Žarču došlo jutros oko 9.00.

On je naveo da je nadošla i Zapadna Morava u naselju Grdica, ali da se ne očekuje dalji porast vodostaja te i reke Ibar u Kraljevu.

Potop u Sjenici, vanredna situacija u Prokuplju!

"Zapadna Morava još nije presekla komunikaciju u Grdici, na ivici je da se izlije, ali ne očekujemo njen veći porast, kao ni Ibra, jer se smanjuje vodostaj u gornjim vodotokovima. Nadamo se da naselja neće biti ugrožena jer su padavine manje, a najavljen je i njihov prestanak u popodnevnim satima", rekao je Kočović.

Kočović je dodao da je zaštitni bedem u izgradnji na Zapadnoj Moravi pod kontrolom.

"Taj bedem držimo pod kontrolom, i ako bude potrebno zatvorićemo i tu tačku kako se voda ne bi izlila prema naselju", kazao je Kočović.
Pogledaj vesti o: Raška,   Poplave

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.