I Resničani odneli bodove iz Bresnice (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 30.Sep.2018, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Resničani odneli bodove iz Bresnice (FOTO)

Fudbaleri Slavije i Budućnosti iz Resnika pre početka utakmice u Bresnici

Ekipa Slavije, koja je pre početka sezone odustala od takmičenja u Šumadijsko-raškoj zoni, ni u četvrtom pokušaju pred svojim navijačima nije uspela da zabeleži pobedu. Bresničani su u 8. kolu Prve gradske lige poraženi od Budućnosti iz Resnika sa minimalnih 0:1 (0:1). Bodove u ovom kolu osvojila je i ekipa Korićana, koja je tako zadržala prvo mesto na tabeli.
Podmlađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << tim Slavije nije mogao da probije čvrstu odbranu Resničana, a nije iskoristio svoje šanse, posebno u finišu susreta, pa je treći put u ovoj sezoni pognute glave napustio svoj teren u Bresnici. Posle poraza od Šumadinca KG iz Krčmara i Korićana, Bresničani su izgubili i od iskusnije ekipe Budućnosti, koja je potvrdila da ostaje u konkurenciji za vrh tabele.
Iako ima da se odigra još dosta utakmica, današnjom igrom Slavija je pokazala da će morati da se bori za opstanak i u Prvoj gradskoj ligi, što predstavlje iznenađenje za poznavaoce fudbalskih prilika u Kragujevcu. Tim pre što je Slavija u prethodnoj sezoni osvojila šesto mesto u zonskom stepenu takmičenja, koje je morala da napusti iz finansijskih razlova.
Igrači Slavije (plavi dresovi) dobro su se borili na sredini terena, ali su bili neprecizni i izgubili su bodove
Treba reći da su Resničani došli sa „tankom“ klupom, na kojoj se nalazio samo jedan igrač. Ipak, izabranici trenera Radojkovića ostvarili su cilj sa kojim su došli u Bresnicu. Od početka je domaći tim imao inicijativu, ali su opasnije prilike imali fudbaleri Budućnosti.
Posle tri pokušaja Slavije da dođe do pogotka, Resničani su u 10. minutu ozbiljnije pripretili preko od jednog od najzapaženijeg igrača na terenu Vasovića, koji je sa distance šutirao pod prečku, ali je golman Mirković uspeo da loptu izbaci u korner.
Drugi pokušaj Resničana bio je uspešniji. Vasović je sa šesnaest metara po zemlji poslao loptu u levi ugao, domaći golman je kratko odbio, a na pravom mestu se našao Zoran Bala Stevanović, najiskusniji igrač Budućnosti, i iz blizine zatresao mrežu za 1:0.
Zoran Stevanović najbolje se snašao pred golom Bresničana i golom obezbedio pobedu Resničanima
Ovaj pogodak uneo je nervozu u redove domaćina, koji su gubili motivaciju, zbog čega ih je trener Dejan Milošević često „budio“ i tražio borbeniju igru. To je, kao i razgovor u svlačionici za vreme odmora, uticalo da u drugom poluvremenu, uz određene izmene u timu, Slavija krene ofanzivnije.
U 42. minutu Stefanović je iz povoljne situacije šutirao u ruke golmana Đurkovića. Nekoliko minuta kasnije gosti su pripretili, ali je golman Mirković smelom intervencijom i padom u noge na ivici peterca sprečio da Budućnost duplira prednost. Golman Slavije istakao se i u 55. minutu kada je udarac glavom Erića posle kornera uspeo da zaustavi izbacivanjem lopte u korner.
Skoro na isti način na drugoj strani revanširali su se i domaći, kada je mladi Krstić pogodio golmana. Ipak, najpovoljniju priliku za izjednačenje Krstić je propustio u 85. minutu, jer je njegov udarac iz blizine izblokiran, pa su bodovi zasluženo pripali gostima iz Resnika.
SLAVIJA – BUDUĆNOST (R) 0:1 (0:1)
Igralište: U naselju Bresnica.
Gledalaca: 50.
Sudija: Stefan Mitrović.
Pomoćnici: Veljko Stanojević, Nikola Kostić (svi iz Kragujevca).
Strelac: Stevanović u 32. minutu.
Žuti kartoni: Đorđević, Dakić (Slavija), Vasović (Budućnost).
SLAVIJA: Mirković, Milošević (od 27. Bogićević), Tiršek, Radovanović, Kostić, Đorđević, Krstić, Stefanović  (od  85. Stijović), Dakić (od 82. Biševac), Spasojević, Pavlović.
BUDUĆNOST: Đurković, N. Stefanović, N. Đaković, Milenović, Stevanović, Nedeljković, Beloica, Erić, Milosavljević (od 70. S. Đaković) Vasović, D. Stefanović.
Zanimljiv susret odigran je i u Korićanima, gde je domaćin pobedio Bagremar sa 3:1. Gosti su preko Tomića poveli u 16, a izjednačio je Stanišić u 35. minutu.
Posle odmora Korićani su sa dva pogotka preokrenuli rezultat u svoju korist, a strelci su bili Joksimović u 63. i Kesić u 73. minutu, koji su tako omogućili svojoj ekipi da zadrži vodeću poziciju na tabeli.
U ostalim susretima Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Sloga (D) – Kutlovo 2:0, Šumadinac KG – 21. oktobar 1:3, Pobeda – Šumadija 1934 2:1, Jadran – Mladost 0:4, Sloboda – Srbija 2:0. Slobodno je bilo Jedinstvo.
U vođstvu su i dalje Korićani sa 19 bodova, a dva manje ima drugoplasirana Mladost iz Pajazitova.
U narednom kolu lider gostuje Šumadiji 1934, a Mladost dočekuje Borca iz Drenovca.
U Drugoj gradskoj ligi Zastava je nastavila uspešnu seriju, pošto je u četvrtom kolu pobedila Žeželj u Donjoj Sabanti sa 3:1. Vinogradi DB su kod kuće savladali Divostin 1:0, a u tri preostala susreta slavili su gosti: Sloga (L) – Maršić 0:2, Ćava – Košutnjak 0:1 i Bratstvo – Kolonija 2:4. Slobodan je bio Seljak iz Cvetojevca.
Zastava  i Vinogradi DB su u vođstvu sa po 12 bodova, a treća je Kolonija sa tri boda manje.
U narednom kolu Zastava u derbiju dočekuje Vinograde DB, a Kolonija je slobodna.
U Trećoj gradskoj ligi Azbest je deklasirao Hajduka iz Jovanovca 5:0, a Kremenac i Dobrača podeli su bodove igrajući 1:1. Bukorovac je u trećem kolu bio slobodan.
Azbest i Bukorovac su u vođstvu sa po šest bodova. U narednom kolu sastaju se Dobrača – Azbest i Bukorovac – Kremenac.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.