Dan: CANU krivičnom prijavom protiv ministra Konjevića

Izvor: Press, 29.Sep.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan: CANU krivičnom prijavom protiv ministra Konjevića

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) podnela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića zbog registracije Dukljanske akademije nauka i umetnosti (DANU), piše "Dan".
       Krivična prijava, u koju je podgorički dnevnik imao uvid, podneta je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se precizira, zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada u službi. U prijavi, koju je tužilaštvu podneo predsednik CANU Momir Đurović, navedeno je da je Konjević prekoračio ovlašćenja i nezakonito vršeći službene funkcije pogazio zakletvu koju je dao u Skupštini kada je registrovana DANU. Istaknuto je da je i pored izričite zakonske zabrane iz Zakonu o CANU, da odrednice "akademija nauka i umetnosti" ne mogu koristiti druga pravna lica osim CANU, ministar ni nakon više zahteva i pisanih upozorenja nije doneo rešenje o oglašavanju sporne odluke ništavnom prema Zakonu o upravnom postupku. "Ministar Konjević je naznačenim radnjama iskoristio službeni položaj, odnosno ovlašćenja ne radi interesa i ciljeva zakona, odnosno njegovog ostvarivanja, već radi ostvarivanja subjektivnog ili interesa trećeg lica na štetu države", piše u krivičnoj prijavi CANU.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.