AVGANISTANKA SE PORODILA U SELU NA KOSOVU: Meštani bebi dali ime Danka

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AVGANISTANKA SE PORODILA U SELU NA KOSOVU: Meštani bebi dali ime Danka

Ljudi usred noći čuli jecaje i plač

Azilantkinja iz Avganistana Nuris Nazami porodila se tokom noći u autobuskom stajalištu u selu Vračevo kod Leška na Kosovu i Metohiji i na svet donela zdravu devojčicu kojoj su meštani odmah dali ime Danka.

Kako se saznaje, grupa migranata kroz šumu kretala se ka Raški oko jedan sat iza ponoći. Nešto kasnije Nuris je dobila bolove i porođaj je počeo. Porodila se dva sata kasnije u drvenom autobuskom stajalištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pored seoske prodavnice.

Meštani su čuli plač i jecaje ali nisu smeli da izlaze iz svojih kuća.

- Kad je počelo da sviće izašla sam iz kuće i videla čoveka, ženu i decu. Bebu nisam odmah primetila a onda mi je muškarac pokazao jaknu u kojoj se nalazila bebica. Pozvala sam policiju a zatim je stigla i hitna pomoć. Iznela sam čaj i keks, da malo jedu. Bebu i majku su odveli za Kosovsku Mitrovicu, tamo je bolnica bolja od naše - rekla je Nevena Damjanović koja živi preko puta autobuskog stajališta.

Dežurni hirurg u kosovskomitrovačkoj bolnici Nebojša Belović rekao je da su beba i majka zbrinute.

- U dobrom su stanju. Dali smo im odgovarajuće terapije. Uradićemo još neke analize - rekao je on.

U hodniku, ispred sobe u kojoj se nalazi Nuris sa bebom, na klupi spavaju njeno dvoje dece.

- Bilo ih je troje ali je otac odveo najmlađe sa sobom. Doneli smo im da jedu i garderobu da se obuku - kažu zaposleni u bolnici.
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Avganistanka se porodila na autobuskom stajalištu na severu KiM

Izvor: Večernje novosti, 11.Feb.2017

Nesvakidašnji događaj u selu Vračevo. Izbeglica iz Avganistana porodila se uz pomoć lekara i meštana ČUDNI zvuci, krici i jauci koji su tokom prošle noći odjekivali malenim selom Vračevo na krajnjem severu Kosmeta izazvali su uznemirost i strah među meštanima, ali već...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.