Prvoaprilska šala Ričarda Brensona: put u središte Zemlje

Izvor: Blic, 31.Mar.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvoaprilska šala Ričarda Brensona: put u središte Zemlje

Britanski milijarder i avanturista Ričard Brenson je možda izgubio trku do dna okeana, ali ne i smisao za humor.

Naime, poznati tajkun obelodanio je juče na vebsajtu "virginvolcanic.com" nameru da prvi stigne do središta Zemlje na tragu junaka čuvenog romana Žila Verna.

- Dugo sam bio fasciniran vulkanima nakon što sam kao dečak pročitao Vernov roman "Putovanje u središte Zemlje". Vulkani su sledeći veliki neispitani teren. Šta reći. Volim izazove! - napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Brenson, prenosi AFP.

Neko bi još i mogao da poveruje da se radi o ozbiljnom projektu da se u saopštenju njegovog predstavnika za štampu ne navodi da se vest može objaviti tek od 1. aprila.

Očigledno je Brenson bio razočaran što ga je holivudski reditelj Džejms Kameron pretekao u pohodu na morske dubine, postavši prvi čovek na svetu koji je dotakao dno na najdubljoj tački okeana, poznatoj pod imenom Marijanska brazda.

Osvajač brojnih rekorda u letovima balonom i jedrenjem, Brenson je i sam nameravao da se upusti u tu avanturu. Pošto je čast pripala drugom, poželeo je da se našali, pa makar i na svoj račun.

Nastavljajući u prvoaprilskom duhu, Brenson je pored ove "nemoguće misije" najavio i novi proizvod kompanije Virdžin - mašinu za putovanje kroz vreme.

- Imali smo malih problema sa mašinom. Otkrio sam da možemo da idemo natrag kroz vreme, ali ne i u budućnost. Srećom uspeli smo da se vratimo u sadašnjost - napisao je on na svom blogu na koji je postavio nekoliko svojih fotografija u maniru 70-ih godina prošlog veka.

- Kao što možete da vidite sa fotografija, vratio sam se iz 1972. Koliko daleko u prošlost biste vi želeli da putujete? - upitao je on lakoverne.
Pogledaj vesti o: Prvoaprilske šale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILIJARDER RIČARD BRENSON PUTUJE U SREDIŠTE ZEMLJE!

Izvor: Kurir, 31.Mar.2012

Poznati tajkun obelodanio da prvi stigne do središta Zemlje na tragu junaka čuvenog romana Žila Verna..LOS ANĐELES - Britanski milijarder i avanturista Ričard Brenson možda je izgubio trku do dna okeana, ali ne i smisao za humor...Naime, poznati tajkun obelodanio je na vebsajtu virginvolcanic.com...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.