Šarčević: Novi direktor CPN naučnik, doskorašnji bio slikar

Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Novi direktor CPN naučnik, doskorašnji bio slikar

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević potvrdio je da je umesto dosadašnjeg direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića za prvog čoveka te institucije postavljen Jovan Trifunović.

"Novi direktor je naučnik, dosadašnji je bio slikar", kazao je Šarčević u kratkoj izjavi agenciji Beta.

Doskorašnji direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević ranije je izjavio da je Sednica Upravnog odbora Centra za promociju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nauke na kojoj je 29. maja Trifunović predložen za vršioca dužnosti direktora, održana mimo pravila i samog statuta institucije. Prema Đorđevićevim rečima, on i rukovodilac sektora za pravne, finansijske i opšte poslove protivzakonito su udaljeni sa sednice UO.

Đorđević je podneo tužbu protiv članova UO CPN Bogoljuba Zečevića, Aleksandra Pajića i Marka Popadića zbog "protivzakonite i protivustavne odluke" o njegovom smenjivanju, kao i neregularnosti tokom sednice odbora na kojoj je ta procedura pokrenuta.

"Čestitati novom vršiocu dužnosti na imenovanju i u ovom trenutku mislim da je najvažnije da on dobije dovoljno prostora da ostvari svoju viziju promocije nauke u Centru", kazao je Đorđević agenciji Beta.

Dodao je i da od Upravnog odbora Centra za promociju nauke očekuje da u najkraćem roku raspiše konkurs, kako bi se rad institucije ostvario u punom kapacitetu.

Novi prvi čovek Centra za promociju nauke Jovan Trifunović docent je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Procedura za smenjivanje Nemanje Đorđevića pokrenuta je nakon njegovog javnog obraćanja i pisma upućenog ministru Šarčeviću u kojem je zatražio "odbranu nauke" od inicijativa za reviziju Darvinove teorije evolucije u školama i na fakultetima.

Ministar Šarćević je obrazlažući dešavanja u Centru za promociju nauke rekao da duže vreme nije zadovoljan radom te institucije.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.