Rekonstrukcija škole od azbesta u Vladimirovcu

Izvor: RTS, 17.Nov.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija škole od azbesta u Vladimirovcu

U opštini Alibunar mnoge osnovne škole i domovi zdravlja izgađeni su od azbestnog materijala. Zbog zdravlja dece i građana, počela je rekonstrukcija tih objekata.
Prvo je počela obnova osnovne škole "Prvi maj" u Vladimirovcu, koju pohađa 340 đaka, jer je ona najveća u opštini. Azbestne ploče se skidaju i odnose ovlašćenoj firmi za upravljanje opasnim otpadom.

Postaviće se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novi zidovi, a uradiće se i sve što je do sad nedostajalo da ovo bude funkcionalna i bezbedna škola.
"Radi se totalna rekonstrukcija gde će od postojećeg objekta ostati samo temelj i čelična rešetkasta konstrukcija, a sve ostalo će biti novo", objašnjava Dejan Starčević, načelnik Odeljenja za urbanizam, Alibunar. "Dobićemo novi objekat koji će biti po najnovijim standardima i protivpožarne zaštite."
Bilo bi dobro da je obnova škole započeta za vreme letnjeg raspusta, jer će - dok traju radovi - đaci nižih razreda ići u seosku školu u naselju Kolonija, a za učenike od petog razreda obezbeđen je prevoz do ekonomske škole u Alibunaru.
"Nije moglo ranije, jer su morale da se poštuju određene zakonske procedure i određeni  period je morao da prođe, tako da nismo mogli drugačije", ističe Dušan Dakić, predsednik Opštine Alibunar. "Po rečima izvođača, očekujemo da se radovi završe za 160 radnih dana, što znači da će sve biti gotovo do aprila ili maja sledeće godine, u zavisnosti od vremenskih uslova."
U rekonstrukciju je uložen 341 milion dinara, a novac je obezbedila republička Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.