Prvi maj za milion EUR - četvrti put na prodaju

Izvor: B92, 14.Sep.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi maj za milion EUR - četvrti put na prodaju

Čačak -- Nova aukcijska prodaja čačanske hemijske industrije "Prvi maj", koja je bankrotirala, zakazana je za 30. oktobar po početnoj ceni od 120 miliona dinara.

Na prethodne tri aukcije nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prva aukcija održana je septembra 2017. po početnoj ceni od 200,5 miliona dinara, druga je bila u februaru ove godine po početnoj ceni od 160,5 miliona dinara, a treća u maju sa još manjom početnom cenom od 140 miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Imovinu preduzeća "Prvi maj", na površini od 10.582 kvadrata, čine 28 delova prodajne celine. Pored proizvodnih zgrada na prodaju je i bazen za recirkulaciju vode, hidrantna mreža, popločan parking, interna saobraćajnica i pumpna stanica za vodu.

Na prodaju je ponuđena i oprema za proizvodnju stiropora, boja, fasada, praškastih proizvoda, lepkova i drugih hemijskih proizvoda u gradjevinarstvu, kao i zalihe gotovih proizvoda, materijala, rezervnih delova i sitnog inventara.

Hemijska industrija "Prvi maj", koja se bavila proizvodnjom stiropora, lepkova, boja, fasada i ostalih proizvoda za građevinarstvo, osnovana je 1956. zahvaljući čačanskim povratnicima iz Nemačke koji su pokrenuli proizvodnju tutkala, a privatizovana je 2005. godine.

Prvu krizu u poslovanju fabrika je imala 2013. godine, ali je tada "spasena" jer je firma sa kojom je dugo godina sarađivala "Ivas Balkan" iz Italije uzela u zakup.

Početkom maja 2016. godine je Halk banka, koja je kupila Čačansku banku, pokrenula stečaj nad "Prvim majem" zbog duga od 400.000 evra, i tada je fabrika prestala da radi.

Bankrotstvo "Prvog maja" proglasio je Privredni sud u Čačku 16. avgusta 2016.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.