Političarka ismejana zbog cvetne haljine

Izvor: B92, 19.Jul.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političarka ismejana zbog cvetne haljine

Pojavivši se u Nacionalnoj skupštini u plavoj letnjoj haljini sa belim cvetovima, francuska ministarka Sesil Diflo dočekana je zvižducima i podrugivanjem "skandalizovanih" desničarskih poslanika, a nju je neprijatno iznenadio "mačoizam" među političarima.

Ministarka za stambenu izgradnju i ravnopravnost teritorija Diflo se u utorak nije prvi put susrela s podsmesima na račun svog odevanja, pošto je već kritikovana u maju, kada se u džinsu pojavila na svom prvom Savetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministara, prenosi danas francuski list "Figaro".

"Začuđena sam ovakvim ponašanjem. Nikada ovako nešto nisam videla. To mnogo govori o pojedinim poslanicima, a kada to kažem, pre svega, mislim na njihove supruge", oštro je prokomentarisala ministarka, dodavši da ima i puno političara koji nisu takvi.

Neki političari iz redova desničarske Unije za narodni pokret (UMP) juče su demantovali da su se ponašali u "mačo" stilu, kao što je Patrik Balkani, koji je izjavio da pri ulasku Sesil Diflo nisu zviždali, niti se podsmevali, već su joj se "divili", jer su "svi bili začudjeni što je vide u haljini".

Prošle godine bivša ministarka sporta Šantal Žuano na sebe je navukla "drvlje i kamenje" velikog dela političkog miljea, rekavši da čuje lascivne opaske kada se u parlamentu pojavi u suknji, a i Delfin Bato, tada poslanica, ukazala je na mačoizam među nekim svojim kolegama.

Portparol francuske vlade Naža Valo-Belkadžem jutros je izrazila ogorčenost, istakavši da je sve svesnija da seksizam nema granica, ali i poručivši da politički zvaničnici moraju da budu bolji primer.

Cécile Duflot chahutée à l'Assemblée by LeNouvelObservateur
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.