PSG: Vlast ni minimalno ne poštuje prava radnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Vlast ni minimalno ne poštuje prava radnika

Pokret slobodnih građana (PSG) čestitao je danas radnicima Prvi maj, Međunarodni praznik rada, ali je naglasio da vlast ne poštuje njihov rad i prava ni u minimumu koji je zakonski propisala.

"Pogibije radnika na radnim mestima više su nego redovna pojava", upozorio je PSG i dodao da su rad na crno, bez odgovarajuće zaštitne opreme, sa platama manjim od minimalca, produženo radno vreme i prekarni rad samo neke od anomalija koje su prihvaćene kao normalno stanje kod >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poslovanja.

"Kod dovođenja stranih investitora glavna prednost koju naše vlasti reklamiraju, jeste upravo to što su radnici jeftini, bez bilo kakve zakonske zaštite i mogućnosti da pronađu drugi posao", naglasio je PSG.

Zato je, navedeno je u saopštenju, u Srbiji svake godine sve manje stanovnika jer se odseljavaju u potrazi za bolje plaćenim i sigurnim poslom.

PSG je poručio da će insistirati na striktnom poštovanju garantovanih prava radnika i obezbediti slobodno sindikalno organizovanje radnika i rad sindikata u javnom i privatnom sektoru, bez razlike.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.