Narodna stranka: Protest Srbija protiv nasilja u subotu i u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2023, 14:17

Narodna stranka: Protest "Srbija protiv nasilja" u subotu i u Nišu

Pored Beograda, gde se već nedeljama održava protest "Srbija protiv nasilja", protesna šetnja će biti održana u subotu, 17. juna od od 18 do 21 sat i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, najavio je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić u ime opozicije. Protesti će biti organizovani istovremeno, rekao je Aleksić koji je dodao da će "ili u Srbiji stati nasilje ili će stati Srbija".

Posle prvog protesta 10. maja, kada su Nišlije u miru i tišini prošetale centralnim gradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ulicama, ponovo će biti organizovan protest koji je šest puta bio organizovan u prestonici Srbije, najavljuje narodni poslanik Miroslav Aleksić.

Biće akcija i okupljanja građana u Nišu u ulicama Nikole Pašića, Kralja Stefana Pevovenčanog i 7. jula. U Novom Sadu, na raskrsnici Temerinske i Partizanske ulice. U Kragujevcu u ulicama Vuka Karadžića, Kneza Mihaila, 27. marta i raskrsnice na glavnoj ulici kod Velikog parka. Dakle, ove nedelje će protest biti održan i u tri najveća grada - poručio je Aleksić.

Ovo će biti akcija upozorenja vlastima da ne ignorišu zahteve građana Srbije, dodao je Aleksić.

U protivnom ćemo akciju nastaviti narednih nedelja i ona će biti sve veća i veća. Ili će u Srbiji stati nasilje, ili će stati Srbija - rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da opozicija ima jasan plan delovanja i da "neće biti pauze u protestima".

Podsetimo, u sredu, 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi je 13-godišnjak pucao i ubio 8 dece i portira, a 7 njih ranio, a samo dan kasnije je u okolini Mladenovca 21-godišnjak ubio 8 ljudi i 14 ranio.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sedmi protest protiv nasilja u subotu, objavljena i ruta

Izvor: VOA, 14.Jun.2023

BEOGRAD - Sedmi protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u subotu ispred Skupštine Srbije i tokom protestne šetnje, do 21 sat, biće blokirani kružni tok Autokomanda i auto-put kod Mostarske petlje, najavio je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, prenosi FoNet. Dodao je da su u subotu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.