Vučić: Želimo da uredimo zemlju, Ešton obećala podršku

Izvor: BKTV News, 28.Apr.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Želimo da uredimo zemlju, Ešton obećala podršku

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti prva u ovom delu Evrope koja će već naredne godine pokrenuti razgovore o poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava, kao jasan znak da želimo da uredimo zemlju, te da u tome očekujemo pomoć EU, koju je šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton danas i obećala. Vučić smatra da postoji šansa da do 2020. godine Srbija bude članica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU.

 
Nećemo pritiskati Srbiju da bira između EU i Rusije, poručila Eštonova na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Vučić je na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Ešton, rekao da je njen dolazak prvog dana nakon izbora nove vlade i to samo u posetu Beogradu, a ne celom regionu, velika čast i dobar znak za našu zemlju, izrazivši pri tome poštovanje zemlje prema takvom postupku, ali i prema svemu što je gospođa Ešton učinila za Srbiju.

Vučić je u tom smislu naveo da je Ešton jedna od najzaslužnijih što je Srbija na putu ka članstvu u EU i što je prihvatila Briselski sporazum.
“Ona je više od mnogih drugih u EU želela da čuje srpske stavove i primedbe i srpske potrebe. I danas smo razgovarali o važnim temama, o nastavku puta u EU i naš sastanak nije nikako bio birokratski”, rekao je Vučić i dodao da će Srbija već naredne godine tražiti otvaranje razgovora o poglavljima 23 i 24 koja se tiču vladavine prava.

Mi želimo da uredimo našu zemlju, dodao je premijer, da se na presude ne čeka 25 godina, želimo da naši ljudi mogu da znaju da je pravda dostižna, da nam je uređen pravni sistem.
“To je i jedna od važnih stvari koja će doprineti većim investicijama, jer one dolaze samo tamo gde su pravni sistemi dobro uređeni. Očekujemo pomoć po tom pitanju i u obuci naših ljudi, a Ešton je rekla da ćemo tu podršku dobiti”, poručio je premijer.


On je rekao i da očekuje da će Srbija najkasnije u junu da potpiše sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom i dodao da je sa Svetskom bankom u tom smislu već sve dogovoreno.
“Veliki nas izazovi čekaju i Srbija će preduzimati hrabre poteze. Očekujemo najkasnije da sa MMF u junu potpišemo sporazum, a sa SB je sve već dogovoreno”, istakao je Vučić i poručio da je Srbiji potrebna pomoć, ali da mi nismo “bednici kojima je potrebno da neko daje milostinju, već podršku u procesu stvarnih reformi”.

Dijalog sa Prištinom će se nastaviti, jer ispred nas je mnogo stvari koje treba uraditi, rekao je Vučić i zaključio: Uveren sam da će i Srbi i Albanci razumeti realnost”.

Ketrin Ešton se ranije sastala sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a kasnije će imati sastanak i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković nakon čega će se obratiti poslanicima.
 
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Prva šansa

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Šansa da 2020. uđemo u EU, Ešton dala podršku reformama

Izvor: Telegraf.rs, 28.Apr.2014

Nakon sastanka sa visokom predstavnicom EU, premijer Srbije je izjavio da je ona dala podršku uređenju zemlje, kao i planiranim reformama i da postoji velika šansa da Srbija postane punopravan član EU do 2020. godine

Nastavak na Telegraf.rs...

„Ne sumnjam u Vučićeve kapacitete“

Izvor: Danas, 28.Apr.2014

Srbija će biti prva u ovom delu Evrope koja će već naredne godine pokrenuti razgovore o poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava, kao jasan znak da želimo da uredimo zemlju i u tome očekujemo pomoć EU, koju je šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton i obećala, poručio je premijer...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.